Nou record mondial pentru cel mai lung zbor alimentat cu energie solara

0
67

Familia Cardozo din Marea Britanie, este cu siguranta ceea ce se numeste o „familie nonconformista”. Dincolo de gradul de rudenie, ii leaga spiritul aventurier. Astfel, vacantele lor de vara, sunt oarecum neobisnuite: zboruri deasupra Mediteranei, inotatul in ape ticsite cu rechini, plus stabilirea unui noi record pentru cel mai lung zbor cu un paramotor alimentat de energie solara.

Familia a calatorit pe o distanta de 2.000 de kilometri, din Monte Carlo pana in Maroc, folosindu-se de un paramotor alimentat cu energie solara. Expeditia a durat 15 zile si a inclus Franta, Spania si traversarea apelor populate cu rechini din stramtoarea Gibraltar.
Paramontul electric este alimentat de baterii cu litiu, polimerice, care se incarca cu ajutorul a 12 panouri solare, instalate deasupra vehiculului utilizat pentru transportul celor care nu au participat direct la eveniment.
Familia care a stabilit noul record mondial, a dedicat acest succes unei cauze nobile, mai exact, aceea de a atrage atebtia asupra ataxiei, o maladie de care sufera 3 din cei 6 copii ai familiei. Sotii Carduzo au infiintat o societate de caritate, cu misiunea de a atrage atentia asupra bolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here