Doua versiuni de echipare, capacitatea portbagajului ce poate ajunge si la aproape 900 de litri, computer de bord conceput special pentru a ghida soferul sa conduca ecologic si un pret de catalog de 14.855 euro (inclusiv TVA) sunt doar cateva dintre caracteristicile noii Honda Jazz, adusa in Romania de catre importatorul Honda Trading Romania.

Pregatita pentru un drum de aproape 800 de kilometri, in regim dus-intors, bijuteria nipona pe patru roti este ideala pentru familie, dar si pentru vacante petrecute fie la malul marii, fie pe drumuri de munte. Noua Honda Jazz este comercializata in Romania in doua versiuni – pe transmisie manuala si pe cutie automata, iar caracteristicile tehnice precum si dotarile standard sunt la superlativ.

In cazul modelului 1,4 LS MT, de 100 CP, alimentat cu benzina, si cu transmisie manuala in cinci trepte de viteza, un traseu de aproape 800 de kilometri „scoate” un consum de 5,4 – 5,6 litri/100 km, in conditiile in care habitaclul era ocupat in proportie maxima, iar portbagajul extrem de generos (335 litri fara scaune rabatate si 883 litri cu scaunele din spate stranse) plin.

Cu alte cuvinte, o masina grea care se descurca excelent la urcarea pantelor, in curbe, pe serpentine, si care dovedeste ca se poate obtine un consum mic, chiar si la un motor pe benzina. Inginerii japonezi care au conceput noua Jazz au dus la bun sfarsit si tehnologia eco-drive, ce permite eliminarea in atmosfera a unei cantitati infime de noxe, respectiv 128 g de CO2/100 km.

Cu un „insotitor de bord” precum computerul inteligent eco, ai posibilitatea sa reduci consumul de carburant la niste cote infime, astfel incat pe segmentul urban sa ajunga la maxim 6,3 litri/100 km, in extra-urban la 4,6 litri/100km, iar pe mixt la 5,2 litri/100 km.
Noul model al celor de la Honda este adus in Romania de Honda Trading Romania si comercializat prin reteaua de dealeri din intreaga tara, atat la preturi in euro (14.855, cu TVA), cat si in lei, respectiv 61.876 RON (cu TVA) – pentru modelul 1,4 LS AMT pe cutie automata, dar si cu transmisie manuala in sase trepte.

Producatorul japonez de automobile a anuntat ca va expune, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Paris din aceasta toamna, hibridul Jazz, primul model de acest fel din segmentul clasei B.
Noul model Honda Jazz Hibrid va avea acelasi motor ca versiunea similara Insight, de 1,3 litri i-VTEC combinat cu o cutie de viteze CVT si un motor electric intercalat intre cele doua, creand un sistem paralel hibrid.

Versiunea hibrida a modelului Jazz de la Honda, ce va fi disponibila spre vanzare din prima parte a anului 2011, va fi dotata cu tapiterie din piele, fiind pentru prima data cand acest aspect a fost pus la dispozitie pe un model de Jazz din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here