Noul scop al Disney: zero emisii, zero deseuri

Compania Walt Disney a publicat primul sau raport complet de responsabilitate corporatista, in care detaliaza mai multe masuri, pe termen scurt si lung, de reducere a impactului activitatilor sale asupra mediului.

Raportul prezinta sapte tinte ale companiei pe termen lung: zero deseuri; zero emisii nete directe de gaze cu efect de sera, din arderea combustibililor; reducerea emisiilor indirecte, rezultate din consumul de electricitate; un impact net pozitiv asupra ecosistemului; minimizarea consumului de apa; minimizarea amprentei ecologice a produselor; informarea despre actiunile pozitive din punct de vedere ecologic si incurajarea acestora.

Telurile pe termen scurt, pentru urmatorii 3-5 ani, includ: injumatatirea, inclusiv prin compensare, a emisiilor cauzate de arderea combustibililor, pana in 2012; reducerea consumului de energie la 10% sub nivelul din 2006, pana in 2012; injumatatirea, fata de nivelul din 2006, a cantitatii de deseuri solide trimise la groapa de gunoi, pana in 2013; cresterea procentajului de achizitii care incorporeaza materiale reciclate, pana in 2013; dezvoltarea si implementarea, pana in 2010, a unei abordari integrate privind designul, constructia si protectia mediului, pentru toate noile proiecte; cresterea anuala, in urmatorii cinci ani, a finantarii acordate Disney Worldwide Conservation Fund.

Pentru anul curent, tintele principale sunt: o strategie de conservare a apei, o strategie privind folosirea de energie regenerabila, precum si o strategie de minimizare a deseurilor generate.

Raportul analizeaza detaliat practicile companiei, de la valoarea nutritiva a mancarii pentru copii din parcurile tematice, pana la „standardele verzi”, legate de angajati si conditiile de munca din fabricile detinute. Sunt incluse si detalii in legatura cu progresele facute pana in prezent, precum si exemple de obstacole intalnite si povesti de succes.

Printre aceste povesti de succes se numara implementarea, in 1996, a „codului de bune practici” pentru producatori. Raspunzand unor rapoarte care semnalau conditiile grele de munca din fabricile care produceau sub licenta Disney, in China, au fost demarate negocieri cu acele firme, pentru a se ajunge la respectarea standardelor, iar fabricile care nu au remediat problemele si-au pierdut licenta. Compania sustine ca firmele care au continuat productia sub licenta Disney au implementat normele si au colaborat cu terti pentru rezolvarea plangerilor muncitorilor.

Sursa: Infomediu Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *