Nu este bine sa iei vitamine «dupa ureche»

Nu este bine sa iei vitamine «dupa ureche»

Odata inceput, „tratamentul” cu vitamine trebuie sa fie unul serios si continuu (foto: Shutterstock)

Vitaminele sunt foarte importante pentru organism, iar hrana, de cele mai multe ori, se dovedeste un „furnizor” incomplet. Si atunci este necesar sa apelam la suplimente. Iata cum se administreaza corect.
Cere sfatul medicului!

Cel mai bine e sa consulti un medic care-ti va recomanda analize. Nu e indicat sa incepi o cura de vitamine si minerale doar pentru ca ai vazut ca asa face colega. Surplusul nu face bine. Prin urmare, apeleaza la sfatul medicului!

Nu intrerupe cura!

Odata inceput, „tratamentul” cu vitamine trebuie sa fie unul serios si continuu. Momentul potrivit? Oricand iti amintesti, spun medicii.

Multe persoane le iau dimineata, dupa micul dejun, pentru ca e mai usor sa-ti amintesti de ele cand faci si alte lucruri. Ia-le dupa masa, pentru ca se absorb mai bine in prezenta alimentelor.

Atentie la supradoze!

Cura de vitamine se face in urma unor analize medicale pentru a ocoli un surplus, care poate avea efecte negative.

Prea multa vitamina A poate duce la scaderea poftei de mancare si face ca pielea sa se cojeasca, iar lipsa acesteia duce la scaderea vederii.

Vitamina D este responsabila cu absorbtia calciului si a fosforului din intestin si depunerea acestora in schelet si dinti si mareste rezistenta organismului la infectii.

Insa prea multa poate duce la depunerea sarurilor de calciu pe organele interne si la dezvoltarea arterosclerozei.

Vitamina A, buna pentru piele

Este necesara pentru refacerea pielii, protejeaza impotriva radicalilor liberi produsi de toxine sau de actiunea razelor soarelui, previne acneea si are efect de hidratare a pielii.

Se gaseste in: ficat, untura de peste, galbenus de ou, morcovi, spanac, urzici, fragi, lapte.

Vitamina D, secretul tineretii

O pastila pe zi poate prelungi viata. Se pare ca luata zilnic, vitamina D scade riscul imbolnavirii de cancer, diabet si scleroza multipla.

De asemenea, ea joaca un rol important in reducerea bolilor de inima. Se gasete in uleiul de peste, lapte, oua si unt.

Vitamina C, pentru imunitate

Este necesara pentru sinteza colagenului, proteina pielii care asigura elasticitatea tegumentului si fermitatea sa precum si cicatrizarea.

Intareste imunitatea si lupta impotriva virusilor. In cazul lipsei de vitamina C, pielea devine mai fragila, isi pierde fermitatea, ridurile apar cu mai multa usurinta.

Se gaseste in: fructe si legume proaspete, macese, patrunjel, citrice, coacaze, conopida, ardei gras, varza si broccoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *