Nu stim sa pastram ceea ce natura ne-a dat

Nu stim sa pastram ceea ce natura ne-a dat

Saptamana trecuta, membrii si voluntarii Grupului Ecologic de Colaborare Nera au realizat o monitorizare alternativa a starii factorilor de mediu si biodiversitatii pe traseul Cheile Nerei, din interiorul Parcului National Cheile Nerei – Beusnita.
Activitatea a fost realizata de catre un grup de 17 voluntari, de la Grupul Scolar „Mathias Hammer“ Anina, Grupul Scolar Agricol Oravita, Grupul Scolar Industrial Moldova Noua si Asociatia SPEO CARAS Oravita, care activeza, in baza unui contract, in cadrul centrului de voluntariat al GEC Nera.
Astfel, voluntarii au constatat ca fenomenele de agresiune impotriva mediului intalnite pe traseu sunt de mica amploare si au fost generate, de regula, de practicarea turismului neorganizat. De asemenea, in poienile de la cantonul silvic Damian si Lacul Dracului covorul vegetal este ars de numeroase vetre de foc, iar in unele cazuri focul este intretinut cu arbori tineri taiati din padurile din apropiere, in timp ce pe malul raului Nera se pot vedea ambalaje din plastic, dar, spun voluntarii, in cantitati mult mai mici decat in anii trecuti.
Membrii GEC Nera considera de asemenea ca este nevoie de mai multe panouri de informare, in special, in dreptul punctelor turistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *