Incendiul izbuncnit joi la platforma petroliera din Golful Mexic a fost stins si nu este vizibila o noua scurgere de petrol.

In ciuda informatiilor anterioare, nu exista dovezi ale unei pete de petrol si nici scurgeri vizibile, a anuntat capitanul Pazei de Coasta Peter Troedsson, citat de CNN. „Investigam si monitorizam in continuare situatia”, a adaugat el, intr-o conferinta de presa.

Paza de Coasta a anuntat ca toti cei 13 lucratori de la bordul platformei au fost recuperati din apa. Ei pluteau in jurul platformei, dar aveau veste de salvare. Oamenii au fost dusi la spitalul Terrebone.

Platforma Vermilion Block 380, situata la circa 160 de kilometri distanta de coasta Louisianei, a fost cuprinsa de flacari ieri dimineata. Guvernatorul statului federal, Bobby Jindal, a precizat ca echipajul efectua lucrari de intretinere in momentul izbucnirii incendiului.

Cauza exacta a incidentului nu este cunoscuta inca. Compania Mariner Energy, care detine platforma, a anuntat ca incendiul nu a fost provocat de o explozie si ca a izbucnit la unul dintre cele sapte puturi active ale platformei, dupa o inchidere de siguranta a sistemelor.

Incidentul vine pe fondul exploziei si scufundarii, in aprilie, a unei alte platforme petroliere, Deepwater Horizon, exploatata de compania britanica British Petroleum (BP), care a provocat o maree neagra in Golful Mexic. Scurgerea de petrol a putut fi oprita abia in august.

Sursa: Adevarul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here