O mana intinsa planetei sufocate: cresterea copiilor in stil eco

Ce au in comun o absolventa de Drept, jucariile de lemn si hainele ecologice? Raspunsul este un proiect indraznet, unic in Romania si care ar putea deschide oportunitati si pentru altii pe o piata care de-abia mijeste. Napati.ro este primul portal destinat ingrijirii bio a bebelusilor si copiilor. Aici gasesti haine, hrana, cosmetice, jucarii si alte lucruri facute cu grija ca sa ii protejeze pe copii. Creierul din spatele proiectului este Ileana Glodeanu, care are 32 de ani si este mama a doua fetite: Natalia si Patricia (de unde si numele site-ului). Din propria experienta a realizat cat de importanta este ingrijirea corecta a copiilor si cat de daunatoare pot fi unele produse.sa ne crestem copiii eco

Si fiindca piata din Romania nu ii oferea alternative s-a decis sa sparga gheata singura.

Dupa lecturi consistente despre cresterea copiilor tanara a inteles ce inseamna exact un stil de viata sanatos. „Am calatorit foarte mult, iar deschiderea mi-a dat posibilitatea de a vedea magazine bio in tarile cu traditie, posibilitatea de cumpara si de a experimenta”, spune aceasta. Asta in ciuda felului de a fi: „eu de regula sunt foarte realista si indraznesc mai rar, acum, insa, am fost foarte determinata”.

Ea recunoaste ca, desi a fost entuziasmata si a avut sustinerea sotului ei, inceputul nu a fost usor. „Unele persoane sunt mai putin receptive atunci cand le spui ca esti un start-up. Oamenii au tendinta sa fie desconsiderativi cand aud de afaceri mici”, spune aceasta, precizand ca parca nici nu mai conteaza cine se afla in spatele unei afaceri si ce pregatire are.

Un inceput de 60.000 de euro

Stocul de produse cu care a pus proiectul pe roate valoreaza 30.000 de euro. „Dar, calculand constructia portalului online, cheltuielile de marketing si investitiile pentru completarea stocului, ajungem la 50.000-60.000 de euro si contorul merge”, completeaza Ileana.

Lansat in aceasta toamna, portalul merge „mai bine decat ne-am asteptat”, mai ales ca oamenii, cu orice produs nou, sunt mai degraba precauti. „Senzatia mea este ca mai intai vor sa ne testeze si dupa aceea vor cumpara mai mult”.

Ce inseamna sa cresti un copil eco

Produsele biologice pe care le vinde pe site au doua beneficii majore, crede Ileana. Pe de o parte este vorba de o componenta preventiva pentru corpurile sensibile ale copiilor (care nu secreta suficiente enzime de detoxifiere). „Din pacate, parintii nu realizeaza aceste lucruri decat dupa ce copii fac alergii, astm, insuficiente renale etc.” Pe de alta parte, un alt avantaj este organic=bio=ecologic, adica inseamna pastrarea si dobandirea sanatatii.

„Textilele organice sunt mult mai catifelate si mai confortabile, pielea ecologica din incaltaminte este mult mai moale, mancarea este mai gustoasa, produsele de ingrijire miros a natura”.

Parintii, sfatuiti sa incerce si ei

Ileana a demarat si o campanie de promovare prin care vrea sa arate care sunt efectele benefice ale produselor organice, sfatuindu-i pe parinti sa incerce pentru a descoperi calitatile produselor. „Insistam foarte mult ca ei sa citeasca etichetele, nu trebuie sa creada intr-o ideologie bio”.

Marfa provine de la liderii din piata de profil din Germania, Marea Britanie si Statele Unite, iar preturile sunt stabilite „in mod foarte sensibil”, mai ales ca, in general, produsele de acest tip sunt mai scumpe. „Avem preturi recomandate de furnizori”.

„Am asteptari foarte mari de la acest proiect”, marturiseste tanara, care si-a fixat ca obiectiv sa deschida foarte mult piata pe aceasta nisa si sa infiinteze un concept store ecologic.

Un trai eco

De asemenea, Ileana a implemenat in familie un stil de viata sanatos. „Mancam exclusiv bio. Mai improvizam si o combinatie cu naturalul, bunica dintr-un alt oras si-a intins tentaculele pentru ca nepoatele ei sa manance mere sanatoase din pomi nestropiti sau pui crescuti la lumina soarelui”. Jucariile fetitelor sunt din lemn, deci nu dauneaza mediului, iar parintii folosesc produse de ingrijire organica si poarta haine organice, economisesc energia
si apa si recicleaza.

Altfel ce sansa ar mai avea planeta sufocata de poluare. „Avem copii, nu trebuie sa ignoram documentarele si cifrele si nu putem inchide ochii si sa jucam la ruleta viitorul lor”.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *