O padure de 11.000 de hectare de la Nadrag, judetul Timis este marul discordiei intre urmasii lui Max Ausnit si Romsilva

Steven Ausnit si lupta cu Romsilva pentru o padure de 11.000 de hectare: "Hotul nu vrea sa dea inapoi ce a furat"

Steven Ausnit si lupta cu Romsilva pentru o padure de 11.000 de hectare: „Hotul nu vrea sa dea inapoi ce a furat”

Pe langa batalia pe care o duce cu statul roman pentru recupererarea unei mosteniri de 37-38 de milioane de euro, Steven Ausnit, fiul lui Max Ausnit, marele industrias din perioada interbelica, mai poarta un razboi si cu Romsilva, pentru recuperarea a inca 30 de milioane de euro, adica a unei paduri de 11.000 de hectare.

O padure de 11.000 de hectare de la Nadrag, judetul Timis este marul discordiei intre urmasii lui Max Ausnit si Romsilva, a declarat pentru Avocatura.com, Steven Ausnit. Ausnit, prin Societatea Forestiera Anonima Nadrag, care revendica acum padurea, nu a fost recunoscuta de Romsilva ca urmasa a fostilor propritari. Instanta a recunoscut, in schimb societatea, dar punerea in posesie nu s-a facut nici acum.

Miza padurii: 30 de milioane de euro

Ultima data, seful Ocolului Silvic „Ana Lugojana”, cel care trebuia sa semneze procesul verbal de punere in posesie a refuzat sa-si dea acordul, sustinand ca sunt o serie de nereguli. De asemenea, anterior, un alt sef de ocol si-a dat demisia tocmai pentru ca nu a vrut sa semneze, reprezentantii Romsilva invocand o serie de falsuri in baza carora s-au obtinut sentinte favorabile. De atunci si pana acum, Societatea Forestiera Anonima Nadrag si Romsilva au proces dupa proces, fara ca problema padurii, a carei valoare este estimate la 30 de milioane de euro, sa fie transata intr-o directie sau alta. Prezent in Romania, Steven Ausnit si-a exprimat parerea sa vizavi de acest scandal. „Nu stiu care este interesul lor (al celor de la Romsilva) si motivele pentru ca nu vor sa semneze punerea in posesie. Au in mana padurea asta si probabil ca le aduce destul de multi bani. Niciodata un hot nu vrea sa dea inapoi ce a furat. Poate ca nu vor sa ne dea padurea si pentru a nu crea un precedent, pentru a nu fi nevoiti sa dea si altora daca au dreptul”, a spus Steven Ausnit, care a lasat problema padurii in sarcina prietenului sau, omul de afaceri Florin Maran. Unul din planurile de afaceri dupa dobandirea padurii este exploatarea lemnului in regim silvic si construirea unei fabrici de constructie a caselor din lemn.

Steven Ausnit, in varsta de 88 de ani, a parasit Romania in anul 1939 si traieste in SUA, unde a dezvoltat si vandut ulterior o afacere in domeniul ambalajelor.

Tatal sau, Max Ausnit, supranumit „Regele de Fier” (nascut la Galati in 1888), a fost presedinte al Asociatiei generale de Industrie din Banat, vicepresedinte Uniunii Generale a Industriasilor din Romania si senator al Camerei de Comert si Industrie din Galati.

Auschnitt a infiintat Uzinele Metalurgice Titan-Nadrag-Calan (TNC) si a condus Uzinele si Domeniile de Resita (UDR), companie care avea inainte de cel de-Al Doilea Razboi Mondial cea mai mare cifra de faceri din Romania si cei mai multi angajati.

Auschnitt a facut parte din conducerea unor numeroase companii straine din Viena, Monaco, dar si din Romania, precum Societatea Romana de Telefoane si Banca Chrissoveloni.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a ramas in strainatate, retragandu-se in final in Statele Unite, unde a murit in 1959. Toate proprietatile sale din Romania au fost confiscate de guvernul comunist in 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *