O rafinarie din Ploiesti a inchis sistemele de purificare a aerului pentru o perioada doua saptamani

Lukoil va construi parcuri fotovoltaice pe terenurile rafin?riei din Ploie?ti
O rafinarie din Ploiesti a inchis sistemele de purificare a aerului pentru o perioada doua saptamani

Poluarea atmosferei poate avea efecte negative asupra mediului inconjurator si poate influenta sanatatea omului. Se pare ca acest lucru i-a preocupat si pe cei de la rafinaria din partea de est a orasului, pentru ca a inchis sistemele de purificare a aerului, pentru o perioada doua saptamani. Vezi, Doamne, pentru modernizarea acestora

Masurile organizatorice cad in sarcina organelor administrative sau de specialitate din diferite domenii, care contribuie la poluarea aerului. Desi sistemele de purificare au corespuns normelor Uniunii Europene, in ceea ce priveste emanatiile de substante poluante, locuitorii din vecinatatea rafinariei sunt disperati. “Avem probleme mari cu poluarea in aceasta zona. In cursul zilei nu se simte, dar incepand cu ora 22.00, pana dimineata la 4.30, nu se pot deschide geamurile. Aceste emanatii sunt de zeci de ani. Cred ca ar trebui puse niste filter, care sa capteze gazele si sa nu mai vina spre oras”, a spus Stan Ion. Materia prima folosita de colosul industrial este cocsul petrolier, care are o concentatie mare de sulf, acesta fiind si motivul pentru care emanatiile de gaze sunt asa de puternice in zona.

Ne-a impartasit parerea Cornel Enache, care a lucrat, cu ani in urma, in rafinarie: “Titeiul pe care il importa are o concentratie mare de sulf, de vreo 5%. Pana nu va importa titei care sa aiba concentratia de sulf de minim 2%, nu se va rezolva problema niciodata”.

Am incercat sa aflam si punctul de vedere al Garzii de Mediu, dar purtatorul de cuvant ne-a comunicat ca nu stie care este motivul pentru care rafinaria si-a inchis sistemele de purificare si ce reparatii se fac, iar persoanele responsabile din institutie sunt in concediu. Am fost invitati sa revenim spre sfarsitul saptamanii, pentru a primi detalii. Nu este chiar genul de raspuns care sa-i linisteasca pe locuitorii din cartierul Mihai Bravu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *