O sansa pentru zona rurala – mestesugurile traditionale

    O sansa pentru zona rurala – mestesugurile traditionale
    O sansa pentru zona rurala – mestesugurile traditionale

    Asociatia Pakiv Romania in parteneriat cu SC Technical Training SRL Bucuresti si Techniki Ekpedeftiki SA Grecia continua caravanele de informare si promovare privind oportunitatile de calificare/recalificare si de constientizare privind dezavantajele si riscurile ”muncii la negru” desfasurata in regiunile Centru, Nord-Vest si Vest.

    Caravana de informare, care a debutat la inceputul lunii decembrie 2014 si va continua pana la sfarsitul lunii martie 2015, se desfasoara in cadrul proiectului ”Dezvoltare rurala durabila prin revitalizarea mestesugurilor”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritara 5, ”Promovarea masurilor active de ocupare”. Activitatile caravanei se adreseaza somerilor, persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta si persoanelor inactive cu domiciliul in satele si comunele din regiunile Centru (judetul Alba), Nord-Vest (judetele Bihor si Satu Mare) si Vest (judetele Timis si Caras-Severin).

    Prin proiectul ”Dezvoltare rurala durabila prin revitalizarea mestesugurilor” vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere si de formare profesionala in mediul rural pentru cel putin 1000 de someri, persoane ocupate in agricultura de subzistenta si persoane inactive. Programele de formare profesionala vizeaza calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului in domenii din sectorului mestesugaresc, cu ar fi: Lucrator in industria ceramicii, Confectioner scule si obiecte manuale, Confectioner-asamblor articole din textile, Tricotor manual, Tesator manual, Lucrator in tamplarie si Tapiter. Dupa finalizarea programelor de formare, 30 dintre absolventii care au obtinut certificate de calificare vor fi sustinuti si asistati sa-si infiinteze mici afaceri mestesugaresti care sa contribuie atat la cresterea calitatii vietii acestora si a familiilor lor, precum si la dezvoltarea comunitatilor din care fac parte.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *