O specie preistorica de crocodil, de marimea unei pisici, avea dinti de mamifer

Pakasuchus kapilima traia in principal pe uscat si se hranea cu licurici si animale mici.
Pakasuchus kapilima
O noua specie de crocodil din era cretacica a fost descoperita in Tanzania. Ce este remarcabil la aceasta specie este ca avea dinti de mamifer, potrivit unui nou studiu.

Crocodilul de 105 milioane de ani, de marimea unei pisici, cunoscut drept Pakasuchus kapilima, nu avea armura caracteristica crocodililor, desi avea cateva placi osoase pe coada. Animalul avea o coloana flexibila si picioare zvelte. Acest lucru sugereaza ca traia in principal pe uscat, hranindu-se cu licurici si animale mici.

Trasaturile sale cele mai speciale erau dintii. Nu erau folositi pentru smulgere sau taiere, precum la restul crocodililor preistorici sau moderni, ci pentru muscat si mestecat.

„Daca te-ai uita doar la dinti, nu ai crede ca era un crocodil”, a declarat Patrick O’Conno, principalul autor al studiului si profesor de anatomie la Universitatea din Ohio.

Pakasuchus apartinea unui grup disparut de crocodili cunoscut drept notosuchiani. Aceste animale aveau un habitat specific in timpul erei cretacice, cand supercontinentul Pangeea s-a rupt in mai multe placi. Au fost descoperite foarte putine mamifere din aceasta perioada.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *