O unitate militara, castigatoarea marelui premiu la Gala Premiilor pentru Mediu

O unitate militara, castigatoarea marelui premiu la Gala Premiilor pentru Mediu

LECTIA DE ECOLOGIE Unitatea Militara 0296, din Bucuresti, care a colectat selectiv 3,7 tone de deseuri echipamente electrice si electronice (DEEE), a castigat, aseara, marele premiu la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, organizata de Ecotic.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, desfasurata cu sprijinul Romtelecom si al Garzii Nationale de Mediu, sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, este un program de amploare nationala derulat anual de Asociatia ECOTIC, cu obiectivul de a acorda recunoastere publica tuturor celor care se implica activ si eficient in actiuni de salvare si protejare a mediului.

„Gala a devenit o traditie in calendarul evenimentelor importante din Romania. Anul trecut au fost inscrise 30 de proiecte, anul acesta fiind inscrise 65 – chiar si in conditiile economice actuale, ceea ce demonstreaza cresterea gradului de interes fata de protejarea mediului inconjurator si revalorificarea resurselor”, a declarat Valentin Negoita, presedintele ECOTIC.

Premiile decernate:

  • Premiul I al Galei a fost obtinut de Casa de productie VerdeCrud Media, pentru proiectul „Revolutia Eco” dedicat elevilor din scolile bucurestene, cu scopul principal de a schimba atitudinea fata de mediu si de a responsabiliza participantii in privinta protejarii mediului.
  • Premiul al II-lea: Asociatia Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila, pentru proiectul „Muzeul Deseurilor”, deschis in aceasta toamna in cel mai mare mall din Bucuresti.
  • Premiul al III-lea: Colegiul Agricol ,,Dimitrie Petrescu” din Caracal, pentru proiectul de promovare a protectiei mediului „Salvati natura!”
  • Mentiunea I: Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil” din Bucuresti, pentru proiectul de ecologizare a Lacului Morii „Make it a better place”
  • Mentiunea a II-a: Atelierul de Carte si Muzeul Taranului Roman, pentru proiectul „Casuta din povesti – Fara mistrie. Numai apa si hartie” – ridicarea primei constructii cu structura proprie de rezistenta realizata din deseuri de hartie colectate si sortate la muzeu.
  • Premiul Publicului: Let`s Do It, Romania!, pentru proiectul „Let`s Do It, Romania!”, care a presupus o ampla campanie de curatenie a intregii tari intr-o singura zi, pe 25 septembrie.

Aflata la cea de-a doua editie, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit cele mai importante proiecte dedicate mediului si desfasurate in 2010 de organizatii, institutii si companii; cele 65 de proiecte au fost inscrise in competitie in perioada octombrie-noiembrie.

Gala, prima de acest fel din Romania este organizata de Ecotic si isi propune, dincolo de acordarea de premii companiilor sau institutiilor responsabile fata de mediu „recunoasterea publica a eforturilor celor dedicati ideii de mediu mai curat si viata mai sanatoasa”, dupa potrivit lui Catalin Butolo, director de marketing la Ecotic.

Astfel, in aceasta seara, de la ora 18.30 vor fi premiate companiile si institutiile care au dezvoltat proiecte pentru mediu.

Simbolul galei, Arca Verde

Daca va avea succes conceptul, Gala va fi continuata in aceeasi formula, iar planul celor de Ecotic este ca, la fiecare editie, sa faca orasului un dar verde. Anul acesta au oferit primariei Sectorului 3 primul monument verde al orasului, o arca inalta cat trei etaje de bloc si care este, de fapt, prima gradina verticala a Capitalei.

Construit ca un oras pe o arca, monumentul – proiectat sa poata rezista cel putin un deceniu – are dimensiunile unui iaht de lux. Structura metalica verticala a fost ridicata si reprezinta, de fapt, Bucurestiul in miniatura, prins intr-o carena verde. Pe dinafara, 3.000 de plante perene, de cinci tipuri – aduse din import, dar rezistente climei din Romania – vor acoperi constructia atipica, ce deja a starnit curiozitate bucurestenilor, dupa cum spune Catalin Butolo de la Ecotic.

„Cu cat implicarea este mai mare, cu atat mai bine pentru mediu si pentru societate. Poate ca un indicator bun ar fi implicarea in sine, la orice nivel s-ar plasa. Daca fiecare companie sau institutie si-ar aduce contributia, oricat de mica, intr-un proiect de salvare a mediului inconjurator, sansa de a lasa copiilor nostri o lume curata si sigura ar creste substantial”, Catalin Butolo, director de marketing Ecotic


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *