Olandezii ne adopta maidanezii

Administratia locala din Tandarei va incheia un parteneriat cu o fundatie pentru protectia animalelor din Tara Lalelelor.olandezii ne adopta cainii

In ultimii trei ani, numarul cainilor fara stapan, care umbla pe strazile dinTandarei, a crescut. Zilnic, primaria primeste zeci de plangeri de la localnicii terorizati. Municipalitatea urmareste atragerea unor fonduri din strainatate pentru a rezolva problema cainilor comunitari.

„Vom colabora cu o fundatie pentru protectia animalelor din Olanda, care ne va pune la dispozitie o baza materiala moderna la adapost. Totodata, prin aceasta colaborare, olandezii ne vor ajuta sa trimitem cainii spre adoptie la ei in tara”, sustine Marian Iordache, seful Directiei Administratiei Domeniului Public (DADP).

Migratia comunitarilor

Autoritatile au o explicatie pentru numarul mare de caini comunitari: sunt adusi cu masina din alte localitati pana la Tandarei.

„Exista informatii cum ca, la marginea orasului, ar veni masini din alte localitati si ar lasa cainii. Chiar daca ar fi depistati cei care aduc patrupedele, impotriva lor nu se pot lua masuri, pentru ca nu exista legi in aceasta privinta”, sustine seful DADP.

Maidanezi in curtea DADP

In incinta institutiei exista un adapost pentru cainii comunitari cu o capacitate de 315 locuri. Stranse de pe strada, patrupedele sunt aduse in centru, unde un medic veterinar si un tehnician le deparaziteaza si le sterilizeaza. Dupa cateva zile de ingrijiri medicale, animalele sunt introduse intr-o baza de date si eliberate inapoi pe strada, insa sunt sub atenta monitorizare.

Daca au un comportament agresiv, canii se intorc in adapost definitiv. Doctorul veterinar si tehnicianul vin in fiecare zi de luni si marti sa ofere consultatii. De strangerea cainilor de pe strada se ocupa o echipa formata din patru oameni. Trei ii prind, iar unul ii tranchilizeaza cu ajutorul unui pistol cu aer comprimat.

Investitie de 15.000 de euro

Odata ajunsi in centru, cainii sunt inchisi in 15 custi individuale si 30 de boxe comune in care incap cate 10 patrupede. Constructia acestui adapost pentru caini a fost gata in cateva luni.

Costul total al lucrarilor s-a ridicat la aproximativ 15.000 de euro, suma ce a fost suportata in intregime din bugetul local. Cheltuielile lunare pentru intretinerea si hrana animalelor sunt acoperite tot din bugetul local si ajung la aproape 3.000 de lei pe luna.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *