Beneficiile uimitoare ale ceaiului de m?ce?e
Oltenii exporta 100 tone de macese in Olanda
Oltenii exporta 100 tone de macese in Olanda

Peste 100 de tone de macese au fost colectate de Directia Silvica Olt, cu ajutorul cetatenilor si al personalului silvic, pe care le sorteaza pentru a le exporta in Olanda, procesul de colectare si sortare a maceselor fiind inca in derulare pana se va ajunge la cantitatea de 180 de tone, conform purtatorului de cuvant al Directiei Silvice Olt, George Vale.

Acesta a mentionat ca initial institutia a avut un contract cu parteneri olandezi pentru a livra la export 80 de tone de macese, dar a fost suplimentat si vor putea fi exportate circa 180 de tone de macese, folosite in Olanda in industria alimentara pentru copii si in industria farmaceutica.

Directia Silvica Olt furnizeaza de noua ani macese pentru a fi prelucrate in Olanda si in fiecare an a reusit sa livreze peste 150 de tone. Macesele sunt culese de cetateni care le predau ocoalelor silvice, pretul de achizitie de la cetateni pentru un kilogram de macese fiind de 1,5 lei, la fel ca in anii precedenti.

George Vale a spus ca in acest Directia Silvica Olt a onorat si contracte cu parteneri de pe piata interna din industria farmaceutica, interesati de plantele medicinale, astfel ca au fost colectate si livrate in tara circa 10 tone de plante precum urzici, frunze de dud si frunze de frasin, flori de soc, tei, salcam, coada soricelului, sunatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here