Omega 3 previne cancerul de colon

Cei care mananca peste si alte alimente bogate in acizii grasi Omega 3 au un risc mai redus de a face cancer de colon, arata un studiu recent publicat in American Journal of Epidemiology.pestele

Mai multe cercetari care au avut ca subiecti atat animale, cat si un esantion redus de persoane, sugereaza ca suplimentele care contin ulei din peste pot lupta impotriva inflamatiilor si au capacitatea de a impiedica aparitia cancerului, noteaza doctorul Sangmi Kim, de la Institutul American de Stiinte ale Sanatatii Mediului. Insa, pana acum, rezultate concludente in aceasta privinta au avut numai studiile care s-au bazat pe dietele unor grupuri mari de persoane.

Astfel, pentru a-si aprofunda cercetarea, dr. Kim si colegii sai au analizat relatia care exista intre aportul de acizi grasi polisaturati si cancerul de intestine la 1.503 pacienti albi ( dintre care 716 aveau cancer de colon, iar 787 erau sanatosi) si 369 de subiecti afro-americani ( 213 cu cancer de colon si 156 sanatosi).

Beneficii pentru albi

Cercetatorii au descoperit ca in ceea ce-i priveste pe albi, aceia a caror dieta era bazata pe alimente bogate in Omega 3 aveau un risc de a face cancer de colon cu jumatate mai redus in comparatie cu cei care nu obisnuiau sa includa Omega 3 in alimentatie.

Cand specialistii au analizat grupul persoanelor de culoare, au observat ca, in cazul lor, nu exista nicio legatura intre aportul de omega 3 si riscul de cancer de colon. Totodata s-a constatat ca acele persoane care obisnuiau sa consume omega 3 in combinatie cu omega 6 erau, paradoxal, mai predispusi la respective forma de cancer.

Din randul alimentelor bogate in Omega 3 fac parte:

o semintele de in si canepa
o nucile
o fasolea
o oua, carne de vita, de pui, si miel
o mai multe specii de peste, printre care cele mai bogate in Omega 3 sunt somonul si heringul

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *