OMG-urile, salvarea de la foamete?!

Foametea este una dintre problemele de care ne izbim tot mai des; criza economica accentueaza desfasurarea acestui proces si atunci se pune problema: ce ne mai salveaza de la foamete?!

Conform Centrului de informare ONU pentru Romania, in tari precum Zimbabwe, Etiopia, Kenia, Somalia, Niger, Sudan etc mor zi de zi aproximativ 25 000 de oameni si copii din cauza foametei. Tot ONU sustine ca 963 milioane de persoane nu au surse suficiente de hrana, numarul celor subnutriti la nivel mondial a crescut cu 75 de milioane in 2007, la fiecare 6 secunde moare un copil din cauza foametei.

Solutia acestei probleme ar fi cultivarea cu OMG pe suprafete intinse? Acestea sunt rezistente la stressul termic, la schimbarile climatice survenite, la diversi daunatori si drept urmare nu mai este nevoie sa se foloseasca atat de multe substante chimice tratabile. Astfel costurile pentru aceste productii sunt mult mai scazute.

Si atunci, DA, ele pot oferi o solutie impotriva foametei, si asta daca nu se pune problema: cat de periculoase sunt aceste produse…
Cateva dintre dezavantajele cultivarii terenurilor cu OMG-uri sunt: provocarea unor alergii, toxicitate, opunerea rezistentei la antibiotice. Imunitatea la erbicide este o grava problema, deoarece pot provoca poluarea solului si reducerea fertilitatii acestuia pe motiv ca imunitatea lor determina producatorii sa mareasca doza de erbicid. Un alt dezavantaj este combinarea dintre specii cauzata de polenizarea anemofila (prin vant) care are ca si rezultat amenintarea diversitatii speciilor prin combinarea speciilor naturale cu cele modificate genetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *