ONU cere liderilor lumii masuri concrete privind schimbarile climatice

ONU cere liderilor lumii m?suri concrete privind schimb?rile climatice
ONU cere liderilor lumii masuri concrete privind schimbarile climatice
ONU cere liderilor lumii masuri concrete privind schimbarile climatice

Peste 120 de lideri, sefi de stat si de guvern, se reunesc marti seara, la New York, in cadrul summitului pe probleme climatice, organizat de Natiunile Unite. Romania este reprezentata la Climate Summit de Ministrul Mediului, Attila Korodi.

Climate Summit 2014ONU cere comunitatii internationale sa convina asupra unor masuri concrete de interventie, mai ales ca anul viitor se doreste obtinerea unui acord global, de durata, in domeniu.

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila KORODI, conduce delegatia Romaniei la lucrarile Summit-ului Natiunilor Unite privind schimbarile climatice, programate in data de 23 septembrie 2014, in Statele Unite ale Americii, New York.

Summit-ul reuneste delegatii din peste 150 de tari si se va bucura de prezenta a peste 120 de sefi de stat si de Guvern, la care se adauga ministri, dar si reprezentanti ai mediului de afaceri si ai societatii civile. Reuniunea va fi deschisa oficial de Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

Agenda reuniunii include sesiuni plenare dedicate tarilor participante, in care sefii delegatiilor nationale vor prezenta actiunile intreprinse pentru combaterea fenomenului schimbarilor climatice, alaturi de sesiuni in care vor fi cooptati reprezentanti ai mediului de business, societatii civile si ai autoritatilor locale din marile orase ale lumii.

Attila KORODI, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice si Vicepresedinte al Adunarii ONU de Mediu, va sustine o interventie in cadrul sectiunii dedicate ministrilor, programata pentru ora 17:00, ora locala (10:00, ora Romaniei), in care va prezenta rezultatele strategiilor si politicilor nationale de combatere a efectelor schimbarilor climatice in Romania.

„Dincolo de evaluarea progreselor fiecarui stat in parte si a schimbului de opinii multilateral, miza Summit-ului consta in mobilizarea natiunilor pentru definirea noului Acord Global privind schimbarile climatice, care se doreste a fi adoptat anul viitor, la Paris. Din aceasta perspectiva, summit-ul urmareste sa obtina sprijinul politic al natiunilor, pentru ca noul acord sa fie unul cat mai ambitios, care sa puna bazele actiunii ferme pentru limitarea cresterii temperaturii globale, pana in anul 2050, la maximum 2 grade Celsius”, declara Attila KORODI, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Lucrarile summit-ului se vor incheia cu un document de concluzii, care va trece in revista rezultatele reuniunii la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *