Operatorul de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service, continua campania informativa privind colectarea selectiva a deseurilor

Operatorul de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service, continua campania informativa privind colectarea selectiva a deseurilor

Sub sloganul „Fii RER-Ecologist!” operatorul licentiat de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service, avand ca politica prioritara protejarea cetatenilor si a mediului inconjurator, continua campania informativa privind colectarea selectiva a deseurilor.

Dupa ce in mai multe randuri fiecare oradean a primit acasa, odata cu factura de salubritate, si pliante cu informatii despre colectarea selectiva a deseurilor, acum sunt vizati si elevii. In campania de educare, informare si constientizare a micutilor ecologisti am ales sa ne adresam elevilor din ciclul gimnazial, dar nu pentru ca nu ar fi suficient de bine pregatiti la orele de ecologie, ci pentru ca sunt mai receptivi si mai deschisi la nou.

Dupa lectii de ecologie tinute in clase, am decis sa trecem de la teorie la practica si am adus in curtea firmei noastre micuti temerari care, fascinati fiind de intregul proces de colectare selectiva, au hotarat sa ne viziteze saptamanal. Asa am infiintat Clubul Voluntarilor RER Ecologic Service, care numara deja 12 membri, elevi ai Scolii generale Avram Iancu. Dupa participarea la lectiile interactive sustinute de angajatii nostri, acestia – speram – vor duce mai departe informatiile, atat la scoala, cat si in familii.

Se stie ca educatia adultului este una din cele mai grele misiuni, de aceea am ales sa ne adresam copiilor, care au o putere aparte in a schimba mentalitatea parintilor lor. Scopul campaniei este atat sa apropiem elevii de natura, ridicandu-i cateva ore pe saptamana de la calculatoare, dar si sa ii facem sa inteleaga ca resursele pamantului nu sunt nesfarsite, iar toate actiunile noastre conditioneaza mediul inconjurator al urmasilor nostri.

Pe viitor, RER Ecologic Service isi propune sa fie la fel de prezent in scolile oradene precum este si in viata orasului, invatandu-i pe copii ca un pet aruncat la voia intamplarii in natura se degradeaza abia intr-o suta de ani. Dar daca e reciclat, poate deveni o jucarie care sa aduca zambetul pe chipul unuia dintre ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *