Oportunitati de investitii in Romania in domeniul mediului, prezentate la Washington

0
154
Oportunitati de investitii in Romania in domeniul mediului, prezentate la Washington
Oportunitati de investitii in Romania in domeniul mediului, prezentate la Washington

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a avut o serie de intalniri oficiale, la Washington, cu cateva dintre institutiile-cheie din mediul politic si de afaceri american. Aflat in delegatia din SUA condusa de premierul Victor Ponta, ministru Rovana Plumb a dat asigurari reprezentantilor mediului de business american privind stabilitatea si predictibilitatea, spunand ca acestea sunt prioritati majore in politicile actualului guvern al Romaniei si a propus, in acelasi timp, companiilor americane sa faca noi investitii in tara noastra, prin folosirea de tehnologii verzi, de ultima generatie.

Ministrul Mediului a punctat, in cadrul intalnirii avute cu Fred P. Hochberg, presedintele EX-IM Bank, ca politica privind protectia mediului nu mai este si nu ar mai trebui vazuta ca un obstacol in calea dezvoltarii economice.

„Trebuie sa ne concentram eforturile, resursele si finantarea pentru a gasi solutii la provocarile legate de deficitul de resurse si degradarea mediului. Este o prioritate sa ne asiguram, oriunde ne-am afla, ca traim intr-un mediu sanatos, dar reusind, in acelasi timp, sa mentinem competitivitatea la nivel international si sa cream noi locuri de munca verzi”, a spus ministrul Mediului.

Rovana Plumb le-a propus reprezentantilor EX-IM Bank, dupa o prezentare prealabila a oportunitatilor de investitii in Romania, in domeniul mediului si energiei, o colaborare si mai stransa, in viitor, insistand pe ideea ca „economia verde presupune investitii inteligente si inovatie in ceea ce priveste tehnologiile curate”.

La randul sau, presedintele Hochberg si-a aratat deschiderea si interesul pentru Romania, amintind ca banca pe care o conduce are si in momentul actual in derulare proiecte in tara noastra.

In finalul discutiei purtate la sediul Bancii din Washington D.C., ministrul roman al Mediului si-a exprimat inca o data speranta de a contribui la gasirea de solutii pentru crearea cat mai multor locuri de munca „verzi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here