Agentia de Protectia Mediului Bihor indeamna oradenii sa-si lase masinile in garaj si sa circule cu bicicletele, macar pentru o zi. Miercurea viitoare va fi ziua „In oras fara masina”. Cu acest prilej, APM ii asteapta pe oradeni la un tur al orasului pe bicicleta.

Actiunea este organizata cu prilejul „Saptamanii Mobilitatii Europene”, eveniment care se desfasoara sub deviza „Calatorind inteligent, traiesti mai bine!”. „Tema din acest an promoveaza mobilitatea si sanatatea populatiei prin folosirea bicicletei, a mersului pe jos si a mijloacelor de transport in comun”, se arata intr-un comunicat al APM Bihor.

Cum protejam stratul de ozon

Totodata, pe 16 septembrie se celebreaza „Ziua Mondiala pentru Protectia Stratului de Ozon”. „Fiecare bihorean poate contribui la protejarea stratului de ozon prin respectarea unor reguli simple cum ar fi: sa priveasca atent eticheta produselor pe care le cumpara si sa caute alte alternative care sa reduca sau sa elimine emisiile de substante care pot provoca efecte adverse ale stratului de ozon, sa nu foloseasca acasa sau la locul de munca echipamente care functioneaza cu substante care distrug stratul de ozon, sa nu cumpere si sa nu utilizeze extinctoare cu haloni fara discernamant si sa nu le descarce in atmosfera, sa predea frigiderele, congelatoarele, aparatele de aer conditionat si alte utilaje frigorifice vechi agentilor economici specializati care pot recupera si apoi distruge cloroflorocarburile”, se mai arata in comunicatul APM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here