Padurea Trivale din Pitesti a incaput pe mana smecherilor

Vilele au luat locul copacilor, jaful din Padurea Trivale trebuie stopat. Dupa ani de zile in care angajati ai Directiei Silvice Pitesti, sefi si juristi din Prefectura Arges, primari si membri ai comisiilor locale de fond funciar si-au dat mana pentru distrugerea Parcului National Trivale, retrocedarile trebuie sa inceteze, iar vinovatii sa plateasca. Miza punerilor in posesie a fost uriasa: cresterea valorii terenurilor forestiere, care a dus la contruirea unor adevarate cartiere de vile de catre potentatii zilei.padurea trivale

Doua tipuri de scris si o cerere completata gresitUnul dintre cele mai scandaloase cazuri de puneri in posesie in Padurea Trivale a avut loc in comuna Micesti. Margareta Manole si mostenitorii Adelei Dumitrescu, pe care a numit-o legatarul sau universal, au decis in 1997 sa se adreseze autoritatilor locale pentru reconstituirea dreptului de proprietate inclusiv asupra terenurilor forestiere.

Astfel ca in 3 decembrie , femeia a facut cerere catre aceasta primarie. Documentul a fost scris la calculator, iar ea a completat datele care trebuiau scris de mana, a pus data si a semnat. Tot pe respectiva cerere, fusese scrisa de mana o precizare, prin care era solicitata si suprafata de 29 de hectare ca autoare, dar si alte 30 de hectare de padure de la „tatal meu Micescu Ion”.Al doilea scris este diferit de primul cu care s-a completat cererea facuta la calculator si, in plus, tatal femeii s-a numit Ion Ghermanescu, in timp ce Ion Micescu a fost bunicul ei.

Mai mult, nu ea era autorul real al terenurilor, ci mama ei, Ecaterina Ghermanescu. In vara lui 2000, un birou notarial din Bucuresti a emis certificat de legatar de pe urma defunctei Margareta Manole in favoarea Adelei Dumitrescu, aceasta devenind astfel mostenitoarea intregii averi.

Aici apare al doilea semn de intrebare in privinta restituirilor de padure, deoarece un astfel de document se intocmeste in timpul vietii persoanei care isi desemneaza legatarul universal. In plus, certificatul de legatar nu a fost autentificat, nu exista un testament al defunctei iar la capitolul masa succesorala, iar la capitolul bunuri imobile nu figureaza terenurile forestiere in posesia carora Margareta Manole ar fi trebuit sa intre potrivit cererii pe care a depus-o in 1997 la Primaria Micesti. In 2003, legatarul universal Adela Dumitrescu a murit, iar cinci luni mai tarziu, un alt notariat a trebuit sa intocemeasca actele de succesiune.

Document eliberat ilegal

Pentru bunurile lasate de raposata nu este consemnata nicio data, notarul precizand in certificatul de mostenitor eliberat doar faptul ca respectivul document stabileste numarul si calitatea mostenitorilor, pentru impartirea bunurilor urmand sa aiba loc o noua intrevedere, cu achitarea unor taxe suplimentare si a unui certificat de mostenitor suplimentar. Singurii mostenitori ai defunctei au fost Cristian si Mihail, unul domiciliat in Canada, altul in Italia. Dupa decesul mamei lor, cei doi frati, care potrivit legii imparteau averea in mod egal, l-au imputernicit pe pitesteanul Iustin Valentin Olteanu sa le reprezinte interesele in revendicarea imobilelor din localitatile Micesti si Cuca pe Legea 10 pe 2001, completata si modificata de Legea 247 pe 2005, dar nu si in baza retrocedarilor pe celelalte legi, care la randul lor au fost modificate si completate prin aparitia Legii 247.Desi nu s-a dovedit sub nicio forma ca fratii Dumitrescu sunt cei care o mostenesc pe Margareta Manole, persoana imputernicita de acestia a depus in 2005 la Primaria Micesti cerere de retrocedare a padurii doar pe vechile amplasamente acolo unde nu a fost data altor persoane pe celelalte legi funciare.

El a solicitat 9, apoi 12,5, apoi 4,5 hectare de padure, pe care Comisia Judeteana de Fond Funciar le-a validat, urmand sa le primeasca in localitatile Micesti, Darmanesti si Valea Mare.Cu aceeasi darnicie ca si in celelalte cazuri, Ocolul Silvic Pitesti a fost de acord sa-i puna pe fratii Dumitrescu in posesie chiar in Padurea Trivale, desi existau amplasamente pe care acestia sa le primeasca in localitatile amintite.

Sursa: Universul Padurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *