Padurile Gorjului, impadurite cu 50.000 de puieti

P?durile Gorjului, împ?durite cu 50.000 de puie?i
Padurile Gorjului, impadurite cu 50.000 de puieti
Padurile Gorjului, impadurite cu 50.000 de puieti

Peste 50.000 de puieti sunt plantati in aceasta perioada de catre padurarii din cadrul Directiei Silvice Gorj, conform programului anual de impaduriri. Lucrarile au loc pe raza Ocoalelor Silvice Targu-Jiu, Hurezani si Carbunesti. Tot in aceasta perioada, padurarii pregatesc pepinierele care vor asigura stocul pentru anii urmatori. Aproximativ un milion de puieti vor creste in pepinierele Directiei Silvice.

„In total vor fi 10 hectare”

Programul impaduririlor de toamna este in toi in judetul Gorj. Dupa ce au plantat mii de puieti in primavara, sefii padurarilor gorjeni spun ca vremea buna le-a permis chiar si o suplimentare a programului initial. „Am realizat impaduriri integrale pe o suprafata de cinci hectare, iar pe alte cinci hectare efectuam regenerari naturale. Ca si zone, impaduririle integrale se fac pe raza Ocolului Silvic Targu-Jiu, in zona Musetesti, unde avem un hectar, si restul de patru hectare la Ocolul Silvic Hurezani, pe zona Stoina. Regenerarile naturale sunt la Ocolul Silvic Targu-Jiu, zona Musetesti. Acesta a fost programul initial, dar, intrucat conditiile meteo ne-au permis, am mai executat cinci hectare in plus fata de programul initial, din care doua hectare la Ocolul Hurezani si trei la Ocolul Carbunesti. In total, vor fi 10 hectare impadurite in aceasta perioada. Programul acestui an a fost de 68 de hectare”, a explicat Maria Safta, inginer in cadrul Directiei Silvice Gorj.
Un milion de puieti

Aproximativ 50.000 de puieti din diverse specii vor ajunge in aceasta perioada in padurile judetului. „Directia Silvica Gorj a plantat in primavara acestui an in jur de 300.000 de puieti, iar acum, in toamna, alti 50.000 de puieti de diverse specii: plop, gorun, frasin, paltin, iar in primavara s-au folosit si rasinoase, in special brad si molid. Bugetul pe acest an, cu tot cu lucrarile de intretinere, a fost de aproximativ 8 miliarde de lei vechi. Tot in aceasta perioada facem si culturi in pepinierele proprii, pentru asigurarea necesarului de puieti in anii urmatori. E vorba de brad, gorun, cer, paltin castan si asa mai departe. Cred ca ajungem undeva la 800.000, chiar 1 milion de puieti”, a mai precizat inginerul silvic Maria Safta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *