Papaya ofera dublul dozei zilnice necesare de vitamina C

BENEFIC – Fructul este recomandat dupa mesele copioase, bogate in proteine si lipide, deoarece stimuleaza secretia biliarapapaya

Papaya contine mai multa vitamina C decat kiwi, potrivit specialistilor in nutritie. „150 de grame de papaya ofera organismului dublul dozei zilnice necesare de vitamina C. Fruct bogat in fibre si antioxidanti, papaya ajuta la digestia alimentelor bogate in proteine, datorita continutului unei enzime numita papaina”, spune medicul nutritionist Mihaela Bilic. Prin continutul bogat de vitamina C, papaya accelereaza cicatrizarea plagilor si vindecarea postoperatorie. Mai mult, consumul acestui fruct previne formarea placii dentare.

Papaya este recomandata dupa mesele copioase bogate in proteine si lipide, deoarece continutul fructului stimuleaza secretia biliara si are un rol primordial in digestia lipidelor. Fructul este indicat si dupa mesele care cuprind fripturi, mici, carnati, sosuri sau lactate grase, precum smantana sau cascavalul. In acelasi timp, papaya este bogat in magneziu, potasiu, fier, calciu si minerale si are un continut de betacaroten mai mare decat al morcovului. Mai mult, fructul are si un continut ridicat de vitaminele A si E, fiind recomandat ca antiinflamator. De asemenea, are capacitatea de a reduce febra si accelereaza tranzitul intestinal lent. In plus, un alt beneficiu al papayei este acela ca scade glicemia din sange, fiind recomandat de medic persoanelor care sunt bolnave de diabet.

De asemenea, previne arsurile solare si cancerul de piele datorita continutului de betacaroten, substanta care se depune la nivelul pielii si are rol protector, inlaturand efectele negative ale razelor solare. Datorita continutului sau de antioxidanti, papaya are beneficii anticanceroase, antiimbatranire si detoxifiante, oferind, in acelasi timp, organismului energie. Specialistii in nutritie spun ca semintele negre ale fructului sunt, de asemenea, comestibile si au un gust usor iute. Nutritionistii recomanda pisarea lor si inlocuirea piperului cu aceasta pulbere.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *