Parang, o zona montana distrusa de constructiile haotice

    Statiunea montana Parang a devenit o adevarata bomba ecologica, peisajul salbatic de altadata transformandu-se intr-o adunatura de constructii de beton, tabla, lemn si multa mizerie. Si toate astea au fost posibile din cauza celor care au construit ilegal, dupa bunul plac si in functie de banii disponibili.

    Asa se face ca mii de metri patrati de teren ce apartineau domeniului public au fost ocupati ilegal de diferite persoane care si-au construit casute de vacanta, dar care au compromis definitiv tot ceea ce ar fi putut insemna turism montan.

    In aceste conditii oferta turistica pentru Parang este una extrem de „generoasa” cu cabane neclasificate, turism la negru si preturi piperate.

    Desi adevarul este crud asta gasesc in proportie de 90 la suta turistii care urca la munte in Parang.

    Autoritatile locale au demonstrat ca sunt neputincioase si ca nu vor sa faca ordine in Parang, desi pe hartie au infiintat, in urma cu ceva ani, chiar si o societate comerciala Piatra, al carei scop era acela de a implementa proiectul de dezvoltare a statiunii turistice Parang.

    Intre timp despre aceasta societate nu se mai aude absolut nimic, iar in zona lucrurile nu s-au schimbat aproape deloc: cei cu bani construiesc haotic, iar pe urma incearca sa intre in legalitate cu sprijinul consilierilor locali.

    Aceste lucruri nu fac insa decat rau atat celor doi-trei adevarati investitori din munte cat si a ce a mai ramas din zona montana Parang.

    Nici statiunea Straja nu sta mai bine cand este vorba despre estetica si frumos in ce priveste constructiile existente aici.

    Mai bine de trei sferturi dintre constructii sunt pur si simplu lipite una de alta, iar senzatia este una de sufocare. Si pentru ca s-a construit haotic s-a ajuns chiar in situatia in care unele constructii sa fie amplasate chiar la marginea partiilor.

    Toate acestea au fost posibile, la fel ca si in cazul Parangului, din cauza indiferentei cu care autoritatile locale au privit inspre munte, iar cand si-au dat seama de dezastrul pe care l-au facut asa zisi investitori a fost prea tarziu.

    In aceste conditii tot ce se poate spune despre Straja si Parang este doar ca am avut candva o zona montana cu peisaje salbatice care s-a transformat insa in betoane, tabla, lemn si multe gunoaie.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *