Parcul Fotovoltaic de la Targu-Carbunesti, realizat in procent de 40%

Parcul Fotovoltaic de la Targu-Carbunesti, realizat in procent de 40%

Festivitatea de inaugurare a parcului fotovoltaic de la Targu-Carbunesti, realizat in procent de 40% in acest moment va avea loc la mijlocul lunii aprilie a acestui an, da asigurari edilul localitatii Mihai Mazilu. Investitia de 46 de milioane de euro, va asigura in momentul in care va fi data spre folosinta 80 de locuri de munca localnicilor. Pana in acest moment au fost angajati 20 de tineri care se ocupa de paza.

“Vin cu fruntea sus in fata, aceasta investitie mi se datoreaza mie si echipei mele. Investitia s-a realizat in procent de 40%. Cel tarziu la mijlocul lunii aprilie va fi gata. Se lucreaza 12 ore pe zi in functie de conditiile meteorologice ba mai mult au fost angajati 20 de tineri care se ocupa de paza, acestia sunt platiti cu 6 lei pe ora. In momentul in care va fi data spre folosinta se vor suplimenta posturile. Va fi nevoie de la ingineri automatisti pana la persoane care vor deservi paza plus mentenanta. Este cea mai mare investitie din Gorj si din Romania, numai la Discovery mai vezi asa ceva”, a precizat Mihai Mazilu, primarul localitatii Targu-Carbunesti.

Investitia se intinde pe o suprafata totala de 52 de hectare
Lucrarile pentru realizarea parcului fotovoltaic de la Targu-Carbunesti a inceput in luna octombrie a anului 2012. Autoritatile locale si judetene reusind sa atraga in oras un grup de investitori germani dispusi sa scoata cateva zeci de milioane de euro din buzunar si sa investeasca in zona. Investitia se intinde pe o suprafata totala de 52 de hectare, terenul fiind concesionat de o firma germana care a gasit la primarie tot sprijinul de care avea nevoie. Primaria orasului castiga un miliard si jumatate de lei vechi din concesionarea terenului, iar apoi prin locurile de munca create pentru localnici. Beneficiile panourilor solare fotovoltaice sunt acelea ca reduc facturile de energie electrica. Ofera securitate energetica, nu necesita intretinere, au o durata de viata de peste 30 de ani, sunt silentioase in functionare si, cel mai important, sunt ecologice, folosind energie regenerabila si nu emit bioxid de carbon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *