Parcuri fotovoltaice in valoare de aproximativ cinci milioane de euro la Cordun, Suceava

0
40
Parcuri fotovoltaice in valoare de aproximativ cinci milioane de euro la Cordun, Suceava
Parcuri fotovoltaice in valoare de aproximativ cinci milioane de euro la Cordun, Suceava

Doi investitori intentioneaza sa construiasca la Cordun doua parcuri fotovoltaice in valoare de aproximativ cinci milioane de euro, care ar urma sa se intinda pe circa cinci hectare.

Comuna Cordun se dovedeste un adevarat magnet pentru investitorii din toata tara. Taxele si impozitele mici, dar, mai ales, deschiderea la drumul european E85, plus facilitatile oferite de administratia locala reprezinta modul ideal de a atrage investitori. Potrivit primarului comunei Cordun, Adrian Diaconu, in comuna s-au finalizat lucrari de amploare care au fost incepute cu ani in urma. Astfel, anul acesta s-a reusit reabilitarea mai multor drumuri si podete, parcuri de agrement, reabilitarea termica a scolilor si a altor institutii, reabilitarea drumului Simionesti – Pildesti, pe o distanta de 4,4 kilometri, s-au demarat procedurile ce preced executarea centrului cultural si de afaceri din Cordun – o lucrare care va dura patru ani si care va costa peste opt milioane de lei -, la podul peste paraul Ciurlic si pe drumul care leaga Pildestiul de Gheraesti, lucrare care va costa in jur de 400.000 de lei.

“Cel mai greu proiect – despre care nu stim ce finalitate va avea – este proiectul de canalizare, in valoare de cinci milioane de euro. Noi am depus un memoriu la Guvern, iar acum asteptam raspuns. Reabilitarea scolii din Pildesti a costat si ea 300.000 de lei. In ceea ce priveste investitorii, speram ca, anul viitor, Soceram sa-si deschida portile, dupa aceasta investitie de 10 milioane de euro care va crea 150 de locuri de munca si care va genera importante resurse la bugetul local din taxe si impozite. Deja, in acest an, numai Adeplast a contribuit la bugetul local cu 440.000 de lei”, a declarat primarul Adrian Diaconu.

Potrivit acestuia, administratia locala negociaza cu inca doua societati pentru o investitie majora in comuna. “Sunt doua firme care vor sa construiasca doua parcuri fotovoltaice, pe patru-cinci hectare de teren. Investitia totala ar ajunge la aproximativ cinci milioane de euro. Suntem in faza de negociere a pretului terenului, pentru ca la noi nu e ca in alte parti, unde nu exista utilitati sau deschidere la un drum european, deci nu putem da terenul pe un pret de nimic”, a mai spus primarul Adrian Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here