Parlamentul European va recomanda sa va protejati contra soarelui

Un articol postat pe site-ul legislativului de la Bruxelles ofera recomandari practice populatiei despre cum sa se protejeze impotriva radiatiilor solare. Uniunea Europeana a modificat recent etichetele produselor de protectie solara.
crema de protectie solara
„Evitati expunerea excesiva la soare la orele de varf, de obicei in transa orara 11-15, in cazul in care nu puteti evita expunerea la soare, acoperiti-va bine, purtati palarie, tricou si ochelari de soare – acestea asigura o protectie suplimentara, evitati expunerea directa la soare a sugarilor si a copiilor mici.” Nu, nu cititi prospectul unui creme antisolare, dar e ca si cum ati face-o. Sunt doar o parte din recomandarile prezente intr-un articol postat pe versiunea in limba romana a site-ului Parlamentului European, material menit sa informeze populatia asupra faptului ca legislatia europeana in materie de produse antisolare a fost modificata.
Publicitate

O dovada ca, in ciuda faptului ca eurolegislativul de la Bruxelles pare o institutie abstracta, ea are legaturi cat se poate de practice cu viata cetatenilor pe care ii reprezinta.

„Noile etichete ale cremelor pentru protectie solara contin informatii mai clare, evita indicatiile care induc cetatenii in eroare si introduc termeni standardizati, precum protectie medie, scazuta sau ridicata impotriva radiatiilor ultraviolete. Sistemul de etichetare face referire atat la radiatiile UVB, care cauzeaza arsuri solare, cat si la radiatiile UVA, care cauzeaza imbatranirea prematura a pielii si dereglari ale sistemului imunitar uman. Ambele tipuri de radiatii cresc riscul aparitiei cancerului de piele”, se arata in text.

Noile cerinte privind etichetarea – categoria si factorul minim de protectie sunt: protectie scazuta – factor 6 si 10, protectie medie – factor 20 si 25, protectie ridicata – factor 30 si 50, protectie foarte ridicata – factor 50+.

„Pe langa informatiile privind categoriile de protectie, CE a atras atentia asupra cantitatii suficiente de produse de protectie solara, mai precis 36 de grame (6 lingurite pline) de crema de protectie solara pentru un corp de adult. Totodata, aceeasi cantitate trebuie aplicata din nou dupa inot sau dupa stergerea cu prosopul pentru a mentine protectia”, mai precizeaza articolul.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *