Parteneriat transfrontalier strategic pentru turism durabil la Dunarea de Jos

    Parteneriat transfrontalier strategic pentru turism durabil la Dun?rea de Jos
    Parteneriat transfrontalier strategic pentru turism durabil la Dunarea de Jos
    Parteneriat transfrontalier strategic pentru turism durabil la Dunarea de Jos

    Asociatia Romana pentru Industrie Electronica si Software – filiala Oltenia (ARIES Oltenia) implementeaza in parteneriat cu Asociatia Transfrontaliera „Equilibrum Environment” (partener lider), Asociatia „Parteneriat Regional pentru Dezvoltare Sustenabila –Vidin”, Agentia de Dezvoltare Regionala si Centrul de Afaceri 2000 Montana, Fundatia Perpetuum Mobile proiectul „Parteneriatul transfrontalier strategic pentru turism durabil al regiunilor din sud-vestul si nord-vestul Dunarii de Jos”.

    Proiectul este finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, Axa prioritara nr. 3 „Dezvoltare economica si coeziune sociala prin identificarea si consolidarea in comun a avantajelor comparative ale zonei”, Domeniul major de interventie nr.1 “Sprijinirea cooperarii transfrontaliere in mediul de afaceri si promovarea unei imagini si identitati regionale”. Obiectivul general al proiectului este influentarea procesului dezvoltarii economice si sociale durabile a zonei din sud-vestul si nord-vestul Dunarii de Jos prin initiative si actiuni strategice de cooperare ale principalilor actori pentru implementarea turismului durabil.

    Conferinta la Calafat

    Vineri, 21 noiembrie, se va desfasura la Calafat, la Hotel Amfiteatru, „Conferinta pentru turism durabil la Dunarea de Jos”, unde se vor dezbate probleme si solutii comune si se va crea cadrul parteneriatului pe termen lung intre toti actorii interesati. In cadrul acestui eveniment va fi prezentata si semnata „Conventia pentru turism durabil la Dunarea de Jos”, document la care vor fi invitate sa adere, prin delegati, organizatiile reprezentand principalii actori ai turismului din intreaga regiune transfrontaliera. In cadrul Conferintei se va prezenta proiectul, precum si argumentele in favoarea dezvoltarii durabile a turismului transfrontalier regiunii din sud-vestul Dunarii de Jos (judetele Dolj, Olt si Mehedinti), pe de o parte. Pe de alta parte, se vor expune atuurile in favoarea dezvoltarii durabile a turismului transfrontalier regiunii din nord-vestul Dunarii de Jos (districtele Vidin, Montana, Vratsa si Pleven).

    O viziune integrata

    Organizatorii evenimentului vor prezenta totodata si Masterplanul de actiune strategica (2014-2018) pentru implementarea durabila a turismului in sud-vestul si nord-vestul Dunarii de Jos precum si perspectivele dezvoltarii semnificative a turismului la Dunarea de Jos in contextul Strategiei Europene a Dunarii si a Programului de cooperare transfrontaliera Romania – Bulgaria. „O viziune integrata – regiunea din sud-vestul si nord-vestul Dunarii de Jos, o posibila zona-pilot. Se va pune accent si pe consistenta si calitatea parteneriatului dintre domeniile public si privat – elemente-cheie ale dezvoltarii durabile a turismului”, se precizeaza intr-un comunicat de presa. „Particularitati legislative romano-bulgare versus experienta europeana” va fi un ultim subiect pe agenda evenimentului.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *