Pateu vegetal hipercaloric

Pateul vegetal Silvania este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide si zaharuri cu index glicemic ridicat.
pate vegetal cu aditivi
Pancreasul endocrin, in aceste conditii, este nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada scurta de timp, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. De asemenea, produsul contine o cantitate mare de sare, de care consumatorii trebuie sa tina cont pentru a nu depasi doza zilnica recomandata de 6 g pentru o persoana adulta.

Pateul vegetal Silvania are in compozitie un aditiv alimentar neurotoxic, glutamatul monosodic. Acesta poate declansa sindromul bucatariei chinezesti care se manifesta prin dureri de cap, senzatii de arsura in antebrat si ceafa, stari de slabiciune, de greata, dificultati de respiratie, modificari de ritm cardiac. Producatorul incalca legislatia in vigoare, neprecizand despre ce colorant alimentar este vorba. Chiar daca specifica faptul ca este natural, trebuia sa il nominalizeze, pentru ca si in aceste conditii poate avea efecte adverse. Din analiza listei de ingrediente rezulta faptul ca produsul are o valoare energetica foarte ridicata de care trebuie sa tina cont persoanele supraponderale, obeze, dar si cei care vor sa isi pastreze o greutate normala.

CONCLUZIILE SPECIALISTULUI
Specialistul nostru ne spune, in urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, ca pateul vegetal Silvania nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, persoanelor cu maladii cardiovasculare, hepatice, renale, celor cu bolile Parkinson si Alzheimer, astmaticilor, persoanelor cu afectiuni ale tractusului digestiv.

Diabeticii vor cere sfatul medicului curant inainte de consum si vor tine cont de cantitatea de glucide. Persoanele cu alergie la soia vor testa reactia organismului la produs.

Ingrediente
Pate vegetal Silvania. Grasime vegetala, proteina vegetala din soia, amidon, sare, zahar, ceapa, potentiator de aroma glutamat monosodic E621, antioxidant acid ascorbic E300, colorant natural, condimente. Produs sterilizat

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *