V-ati intrebat vreodata pe unde zboara pasarile cand incep migratia spre tarile calde? Pe site-ul www.pomarina.ro puteti urmari traseul acvilelor tipatoare mici, care pleaca din Romania si ajung in Africa.

Din cele sase pasari monitorizate de pomarina.ro, doar doua au plecat din Romania. Una dintre acvile (linia galbena) a ajuns deja in Egipt, iar cealalta este acum in Siria (linia rosie)
La jumatatea lunii septembrie, acvilele tipatoare mici, o specie de pasari rapitoare care isi fac cuib in Romania, iau drumul tarilor cu clima mai calda pe timpul iernii.

Site-ul www.pomarina.ro le da curiosilor posibilitatea sa urmareasca intregul traseu pe care il parcurg acvilele.
<
Membrii unei asociatii din Sibiu, care lupta pentru conservarea acestei specii pe teritoriul tarii noastre, au montat transmitatoare prin satelit pe corpurile a 6 astfel de pasari. Patru dintre ele nu au parasit inca Romania.

Parcurg drumul in doua saptamani

Cea mai „harnica” dintre acvilele cu dispozitiv de urmarire a ajuns deja in Egipt, dupa ce a traversat Bulgaria, Turcia si Asia Mica, si probabil isi va intalni suratele intarziate in sud-estul Africii. A doua o urmeaza indeaproape, ajungand deja in Siria. Inaripatele parcurg acest traseu in doua saptamani si se intorc la cuiburile lor din Romania in luna aprilie. Itinerariul acvilelor e periculos, mai ales cand traverseaza Libanul, „zona mortii”, cum e numita tara de catre ornitologi, unde vanatoarea acestor pasari e foarte populara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here