Pensiunea bio din Nucet

1209_img_0410.jpgVizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume.

In urma cu vreo cinci ani, familia Cioran avea trei fast-food-uri in buricul Sibiului. Astazi are o ferma certificata si o pensiune ecologi-ca pe Valea Hirtibaciului.

Aceasta modificare radicala a preocuparilor lui Emi-lian si ale Mioarei Cioran a pornit de la banala decizie de a schimba casa de vacanta. Aveau una la vreo cinci kilometri de Sibiu si locul se umpluse de gratare si ma-ne–le. Asa au ajuns sa-si ia o casa la Nu-cet, un sat „pierdut” intr-o zona cu dealuri si paduri nepolua-te, aflat la vreo 20 de kilometri de Sibiu. „Noi sintem din Rasinari de loc, unde o curte de 600 mp in-seam-na mult. Iar casa din Nucet avea un hec-tar, ceea ce mi se parea foarte mult. Asa ca ne-am facut gradina, ca eram satui de chimicale si de min-carea proasta din su-per-market. Voiam sa produ-cem min–care sa-na-toa-sa asa pentru noi”, po-ves-teste Cioran. Mai apoi si-au luat pa-tru juninci, si-au facut sera…

La eco au trecut dupa ce au parti-cipat la o editie a Tirgului Indagra si l-au cunoscut pe Willi Schuster, gos-podar bio din Mosna (Sibiu), unul din pionierii acestui sistem de productie in Romania. „L-am vizitat pe el acasa, am vazut cum lucreaza si ne-am dat seama ca asta ne dorim si noi”, spune Mioara Cioran. Si-au ob-tinut certificarea si, impreuna cu Schuster si alti producatori eco, au deschis magazinul Biocoop din Sibiu. „Am fost cam ciudati noi la inceput. Lumea era reticenta, vindeam fie-ca-re dintre noi in magazin, ca sa explicam ce inseamna bio. Multora nu le venea sa creada ca nu stropim cu chimicale. Si veneau la noi acasa ca sa se convinga. Asa ne-a venit ideea sa facem o pensiune”, spune Mioara Cioran.

CAZARE. Familia Cioran a pus lacatul pe fast-food-uri, a vindut apartamentul din Sibiu si s-a mutat definitiv la Nucet, unde, pe linga ferma, a deschis Bio Haus, o pensiune cu meniu exclusiv eco, gatit ca la tara, pe plita si la cuptorul de caramida. Cazarea in camera dubla, cu mic dejun inclus, costa 45 de lei de persoana, prinzul eco 30 de lei de persoana si gratis pentru copii. Iar turistii pot sa ajute la bucatarie si la treburile fermei. Strainii sint dornici sa faca asta, romanii mai putin, dar toti se simt bine si revin, spune Mioara Cioran.
Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *