Perdelele de protectie din Smeeni si Sapoca, refacute cu ajutorul Directiei Silvice

0
103
Perdelele de protectie din Smeeni si Sapoca, refacute cu ajutorul Directiei Silvice
Perdelele de protectie din Smeeni si Sapoca, refacute cu ajutorul Directiei Silvice

La actiunile de plantare derulate ieri au participat si elevi ai Colegiului National “B.P. Hasdeu”
Pana in prezent, Directia Silvica Buzau a livrat 65.000 de puieti de salcam si gladita, la solicitarea primariilor Beceni, Sapoca, C.A. Rosetti si Smeeni, in scopul infiintarii unor perdele de protectie.

Ieri, circa 90 de elevi ai Colegiului National “B.P. Hasdeu” s-au alaturat initiativei Directiei Silvice si a primariilor din Smeeni si Sapoca de a planta puieti in scopul infiintarii unor perdele de protectie na­turale. Prezent la Smeeni, directorul Directiei Silvice Bu­zau, Cornel Pitis, a declarat ca astfel actiuni reprezinta o constanta la nivelul institutiei pe care o conduce. Pana in prezent, dupa cum a spus Cornel Pitis, la solicitarea pri­mariilor din Smeeni, Beceni, Sapoca si C.A. Rosetti, Di­rectia Silvica a livrat 65.000 de puieti in scopul infiintarii unor perdele naturale de pro­tectie, respectiv im­pa­du­ri­rii terenurilor degradate.

In cadrul actiunilor organizate ieri in Smeeni si Sapoca alaturi de elevi ai Colegiului National “B.P. Hasdeu”, au fost plantati circa 3.000 de puieti de salcam si gladita. “Directia Silvica organizeaza permanent astfel de actiuni alaturi de elevi. Fiecare Ocol Silvic aflat in subordinea noastra are in­che­iate parteneriate cu scoli din raza de acti­vitate. In acest fel, pe langa rolul benefic al plantarilor, fie ca este vorba despre im­pa­duriri ale unor terenuri degradate sau despre infiintari de perdele de pro­tectie incear­cam sa responsa­bilizam ce­tatenii, si in special pe cei mai tineri, asupra protectiei pa­durilor”, a explicat pentru „Strada”, directorul Directiei Silvice Buzau, ing. Cornel Pitis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here