Perele regleaz? digestia ?i previn diabetul!
Perele regleaza digestia si previn diabetul!
Perele regleaza digestia si previn diabetul!

Compuse in proportie de 80% din apa, fibre, acizi organici, fier si vitamina C, perele au si un indice glicemic redus, motiv pentru care sunt digerate mai lent. Astfel, sunt indicate in curele de slabire, in prevenirea diabetului si a bolilor cardiovasculare.

O cercetare recenta arata ca persoanele care consuma alimente bogate in fibre au un risc mai scazut de a dezvolta cancer de colon decat celelalte, pentru ca fibrele detoxifica intestinul si elimina substantele care distrug peretii colonului. Dieta bogata in fibre ajuta digestia, perele fiind recomandate persoanelor care sufera de reflux gastro-esofagian, pentru ca incetinesc absorbtia carbohidratilor din intestin in sistemul sanguin. Pectina pe care o contin atenueaza constipatia, sucul de pere fiind indicat in reglarea tranzitului intestinal.

In plus, perele ajuta la mentinerea ochilor sanatosi. Potrivit unui studiu publicat recent, trei portii de pere consumate in fiecare zi reduc cu mai mult de o treime riscul degenerescentei maculare, principala cauza a pierderii vederii la persoanele varstnice.

Perele sunt fructe hipoalergenice, astfel ca se recomanda consumarea lor chiar de catre copii cu varste mici. Dieta cu pere intareste sistemul imunitar datorita antioxidantilor care se gasesc in aceste fructe.

Tarta cu pere

Ingrediente: un kilogram de pere, o jumatate de kilogram de faina, un pliculet de praf de copt, o cana de zahar, patru oua, 200 ml de lapte, o jumatate de pachet de unt si 50 de ml de smantana

Mod de preparare

Se taie perele felii si se pun in tava pentru tarta dupa ce aceasta a fost unsa in prealabil cu unt din belsug.

Intr-un vas se amesteca faina cu zaharul, praful de copt si laptele, dupa care se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se pune restul de unt topit si se amesteca bine. Aluatul rezultat se toarna in forma peste pere si se pune in cuptorul incins deja unde se tine circa o jumatate de ora. Cand este aproape gata, se scoate prajitura si se unge cu un amestec format dintr- un ou batut in care s-a pus putin unt topit si smantana (optional). Cine doreste, poate pune si putin zahar. Se mai lasa la cuptor pana se rumeneste. Dupa ce se scoate se rastoarna tarta cu susul in jos, in asa fel incat perele sa ajunga deasupra. Se poate consuma atat calda, cat si rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here