Petitia contra vanatorii in parcurile nationale – 1000 de semnaturi in prima saptamana

erb lopatarPetitia „Spune NU vanatorii in parcurile nationale”, afisata la inceputul saptamanii trecute pe site-ul www.stufstock.com, a fost semnata de peste 1000 de persoane.

Click aici pentru semnarea petitiei

Petitia a fost initiata in cadrul proiectului „Constitutia Zonelor Protejate”, derulat de Asociatia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural si Petrom si gazduit anul acesta de Stufstock 6 si este afisata pe www.stufstock.com si www.petrom.com pentru semnaturi pana la data de 31 august 2008. De asemenea, doritorii vor putea sa se alature initiativei si la Vama Veche, unde, in perioada 14-16 august 2008, in incinta Stufstock 6 vor fi amenajate puncte de strangere de semnaturi.

Petitia continua efortul celor peste 85 de organizatii care, in ultimii doi ani, au protestat impotriva initiativelor legislative parlamentare care faceau posibila vanatoarea in parcurile nationale si in Rezervatia Biosfera Delta Dunarii.

In cadrul proiectului „Constitutia Zonelor Protejate” initiatorii impreuna cu 10 parteneri vor elabora un document care va fi inaintat Ministerului Mediului spre aprobare si care va presupune un set de modificari ale prevederilor actuale, in sensul impunerii unor reguli generale cu privire la administrarea si vizitarea parcurilor nationale si rezervatiilor naturale din Romania.

De asemenea, initiatorii proiectului au elaborat un „decalog”, pornind de la propunerile partenerilor sai. DECALOGUL ZONELOR PROTEJATE exprima imperative pentru un comportament responsabil la nivel individual si de grup. Prin respectarea celor 10 „porunci” ale sale, putem preveni pacatele impotriva naturii si putem asigura „salvarea” mediului inconjurator. Acest document este o „Biblie” a turistului, neutra ideologic, dar angajanta din punct de vedere moral. Decalogul va fi publicat in Ghidul Stufstock 6 si trimis spre afisare custozilor de rezervatii naturale.

Partenerii proiectului „Constitutia Zonelor Protejate” sunt: Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei – Centrul local „Mircea cel Batran” Ramnicu Valcea, Asociatia de Turism si Ecologie TRASCAU CORP, Clubul Montan Apuseni, Asociatia „Salvati Dunarea si Delta”, Asociatia Kogayon, Fundatia Eco-Pontica, Mare Nostrum, Parcul Natural Piatra Craiului, Parcul National Cozia, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” Constanta, Serviciul Arii Protejate din cadrul Regiei Nationale a Padurilor Romsilva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *