Picatura de natura de dupa blocurile gri

Natura este o picatura de iubire care iti hraneste sufletul.

natura1.jpg
Am auzit spunandu-se ca admiratia este primul pas pe care trebuie sa-l faci in procesul de „a-ti trezi la viata pesimistul cord”. Este momentul ideal, anotimpul potrivit sa incepem sa redescoperim frumusetea din jurul nostru. Soarele mangaie pamantul, ploaia il trezeste stropindu-i fata, iar vegetatia il imbraca in haine noi multicolore. A venit primavara, este timpul ca noi sa invatam sa vedem si sa admiram picaturile de natura ce se desfasoara nestingherite si ignorate in jurul nostru.

Chiar si in Bucuresti, orasul hulit pentru blocurile de beton, poluare si mizerie, mai exista locuri si oameni care sa-ti lumineze viata prin frumusetea lor. Au fost mereu acolo, langa mine, langa tine…trebuie doar sa deschidem ochii si sa ne oprim sa vedem, sa ascultam si sa admiram.

Am inceput si eu de curand sa descopar ca frumusetea se afla pretutindeni in jurul meu si al nostru, al tuturor. Daca incepi sa le cauti, vei avea surpriza sa constati ca sunt infinite ca numar si diversitate.
Un exemplu personal de picatura de iubire ce-mi readuce zambetul de fiecare data este familia de `tuste. In zona Izvor – Unirii, a podului peste Dambovita, o familie de ratuste salbatice a poposit si si-a facut casa. Pe vremea cand le-am vazut pentru prima data, erau niste boboci micuti ce isi urmareau speriati parintii pe apele Dambovitei. Nu credeam pe atunci ca vor ramane si mai ales ca isi vor petrece iarna prin zona. Acum, in fiecare dimineata in drum spre serviciu, le caut cu privirea pe oglinda apei. Sunt acolo, alaturi de cativa pescarusi rataciti si ei prin orasul nostru.

Astept cu nerabdare sa infloreasca pomii, nu vreau sa pierd niciun minut de culoare, forma si parfum. Atatea combinatii uluitoare, atatea posibilitati de a ma lasa invaluita in admiratia fata de frumusetea naturii.

Exemplele sunt nenumarate, din toate domeniile, in toate directiile. Fiecare dintre noi poate sa-si gaseasca propria sursa de admiratie, indiferent de zona din care provine: arta, natura, istorie etc. Odata gasita, vom dori sa o impartasim si sa o impartim cu ceilalti, vom dori sa spunem lumii intregi, sa le atragem atentia sa nu distruga diamantul pe care l-am descoperit. Si atunci, ne vom indrepta energia spre a sustine si ajuta, vom gasi modalitatea potrivita de a ne implica in acel domeniu.

Sa invatam si sa admiram natura, pentru ca acest lucru ne va face sa intelegem ca merita respectata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *