Numarul pinguinilor imperiali va scadea cu 95% pana in 2100, potrivit ultimelor predictii bazate pe modelele schimbarilor climatice. Asta inseamna ca vor mai exista pe Pamant doar 600 de exemplare.
pinguini imperiali
Pinguinii imperiali sunt cea mai mare specie de pinguin si se inmultesc in timpul iernii din Antarctica, facand plimbari lungi de-a lungul gheturilor pentru a se imperechea.

Nasterile lor au fost vazute de milioane de oameni din intreaga lume dupa ce pinguinii au fost imortalizati pe marele ecran in documentarul francez „Marsul Pinguinilor”, ce a castigat si premiul Oscar.

Cum a fost prezentat si in film, pinguinii merg multi kilometri prin Antarctica, catre pamanturile lor vechi de imperechere, unde femelele depun doar un ou.

Pentru ca puiul sa supravietuiasca, amandoi parintii calatoresc de sute de ori, luni intregi, catre ocean si inapoi pe continent pentru a-i furniza hrana micutului.

Asta inseamna ca gheturile de pe mare au un rol major in succesul inmultirii lor.

Acoperisurile de gheata influenteaza si planctonul, precum si speciile de pesti care il mananca, amandoua fiind surse de hrana vitale pentru pinguini.

Institutul Woods Hole Oceanographic a folosit informatii despre stratul de gheata, preluate de la Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), pentru a prezice cum va fi afectata populatia de pinguini.

Ei au folosit si un studiu, care are aproape 40 de ani, ce a masurat succesul inmultirii unei colonii de pinguini din regiunea antarctica, Terre Adelie.

Rezultatele, publicate in revista Proceedings of the National Academy of Sciences, sugereaza ca pana in anul 2100, numarul pinguinilor de pe continentul sudic se va reduce cu 95% sau chiar mai mult.

Pinguinii imperiali ar putea supravietui prin ajustarea obiceiului lor de imperechere la noile conditii, pentru a se adapta astfel la schimbarile climatice. Autorii studiului spun insa ca acest lucru este putin posibil.

Stephanie Jenouvrier, principalul autor al studiului, a declarat ca, fata de alte specii de pasari de pe continentul de gheata care si-ai alterat ciclul de viata, pinguinii nu se vor „prinde” atat de repede.

„Sunt organisme care traiesc mult, asa ca de adapteaza incet. Aceasta este o problema, intrucat climatul se schimba foarte repede”, a mai spus autorul.

Sursa: Realitatea TV

2 COMENTARII

  1. Salut! eu ma numesc Andreea si sunt interesata de pinguini si am gasit acest sait si , este minunat .
    Este foarte frumos daca ati putea sa imi trimiteti un mail , despre : animalele care traiesc la Polul Nord . Mas bucura foarte mult ! Eu trebuie sa plec de pe acest sait dar o sa mai intru deorece este minunat .
    As mai sta dar nu mai pot . Va multumesc ! La revedere !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here