Plante care combat cancerul

Plante care combat cancerul
Plante care combat cancerul

In lupta impotriva cancerului, natura joaca un rol important. Pentru a creste sansele de vindecare si pentru a scadea disconfortul, terapiile clasice trebuie combinate cu remediile naturiste.

1. Dragaica

(Galium mollugo)

Dragaica este o planta cu flori frumoase si parfumate, ce se gaseste cel mai adesea in fanetele de deal si de munte din Romania, dar si din intreaga Europa. Are flori foarte mici, de culoare alb-galbuie si infloreste din mai pana in septembrie, ceea o face utila in medicina naturista pe intreaga perioada a verii. Datorita saponinelor si unei enzime foarte valoroase, dragaica este unica. In vechime, oamenii o considerau o floare magica, deoarece infuzia din aceasta planta usura nasterea.

Infuziile de dragaica sunt recomandate in: afectiuni ale rinichilor, vezicii urinare si hidropizie (are efect diuretic), ajutand la eliminarea calculilor renali, a nisipului la vezica urinara, dar isi dovedesc eficacitatea si in bolile de ficat, anemie, obezitate, stari de isterie, inflamatii ale uterului etc.

S-a constatat ca miraculoasa planta are un efect foarte bun ca adjuvant in cancerul oral, mamar, uterin si laringian. Au fost cazuri in care evolutia cancerului la san s-a stopat dupa ce pacientele diagnosticate cu aceasta teribila maladie au consumat zilnic doi litri de ceai de dragaica in amestec cu ceai de coada-soricelului.

Pentru a obtine infuzia-minune aveti nevoie de: o lingurita cu varf cu planta si 250 ml de apa clocotita. Se lasa un minut, se strecoara si se beau trei-patru cani de ceai zilnic.

2. Limba-boului

(Anchusa officinalis)

Este o planta care, administrata intern, impiedica proliferarea diferitelor forme de cancer, impiedica sclerozarea tesuturilor si aparitia uzurii premature a organismului.

Se recolteaza un kilogram si jumatate de planta intreaga (radacina, tulpina, frunze si flori) si, cat este proaspata, se indeparteaza partile uscate, se spala radacinile, apoi se da prin masina de tocat.

Peste aceasta cantitate de planta se adauga trei litri de vin rosu natural si doua kilograme si doua sute de grame de miere de salcam, dupa care intreaga combinatie se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn.

Se lasa 5-7 zile la macerat intr-un recipient bine acoperit, asezat intr-un loc intunecos, dupa care se filtreaza.

Tratamentul se face astfel: in primele cinci zile se ia o lingurita de preparat cu doua ore inainte de fiecare masa, de 3 ori pe zi.

Dupa aceste cinci zile se ia tot cate o lingurita, dar cu o ora inainte de masa, continuandu-se astfel tratamentul, vreme de doua luni.

3. Rostopasca
(Chelidonium majus)

Este recomandata pentru vindecarea tuturor formelor de cancer, deoarece are o actiune extrem de importanta in tratarea acestei maladii: stimuleaza functia hepatica si dreneaza ficatul, care este foarte solicitat atunci cand tumorile se afla in procesul vindecarii.

Iata cum se prepara:
Se iau cinci grame de rostopasca (tulpini si frunze) uscata si maruntita, se oparesc cu un litru de apa clocotita si se lasa apoi sa stea 12 ore la infuzat.

Vasul trebuie sa fie smaltuit, pentru ca infuzia sa nu intre deloc in contact cu metale.

Este bine ca rostopasca sa se puna seara, la ora sase, la infuzat, si sa fie strecurata la sase dimineata.

Imediat dupa strecurare, se pun peste extractul obtinut 200 de grame de miere de salcam sau poliflora, nu de alt fel, si se amesteca bine.

Se ia o lingura din acest preparat din ora in ora, de 10-12 ori pe zi, indiferent daca stomacul este gol sau daca este imediat dupa masa.

4. Ulmul
(Ulmus)

Este o specie de arbore larg raspandita la noi, dar prea putin cunoscuta ca valoare terapeutica. Se foloseste scoarta culeasa de pe ramurile tinere, care au ca semn distinctiv faptul ca frunza se afla la baza.

Aceasta scoarta are efecte detoxifiante si depurative foarte puternice, fiind utila intr-o serie de boli, cum ar fi reumatismul, guta, sclerozarea vaselor de sange.

De asemenea, scoarta de ulm este eficienta in tratamentul leucemiei, boala pentru care medicina moderna are prea putine leacuri. Iata cum se prepara:

Se taie ramurile tinere, cu o grosime de maximum un deget, dupa care se curata de coaja cu ajutorul unui cutit (cel mai usor se face aceasta operatiune primavara, cand scoarta nu adera foarte puternic pe tulpina).

Coaja astfel obtinuta se usuca si apoi se face din ea un decoct.

Se iau 2-3 lingurite de scoarta uscata maruntita si se pun de seara pana dimineata intr-un pahar (200 ml) de apa si se lasa sa macereze pana dimineata, cand se strecoara.

Se pune deoparte maceratul obtinut, iar planta ramasa se fierbe in alte doua pahare de apa, vreme de 10 minute, dupa care se lasa la racit si se filtreaza.

In final, se combina cele doua preparate, iar extractul complet obtinut se bea pe parcursul unei zile.

Tratamentul are cele mai bune efecte daca preparatul se administreaza dimineata, in fiecare zi, vreme de minimum doua luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *