Plante care rezista la seceta

Plante care rezista la seceta

Plante care rezista la seceta

Este foarte util sa cunosti care este lista cu plante care rezista la seceta. Chiar daca nu sunt foarte multe si trebuie alese si in functie de regiune, aceste plante care rezista la seceta iti fac viata usoara pentru ca, aceasta calitate comuna a lor, le face pe toate foarte usor de intretinut. In plus, toate aceste plante care rezista la seceta sunt plante usor de ingrijit.

Selectia noastra de plante care rezista la seceta cuprinde acele plante care nu doar ca sunt usor de intretinut, dar sunt si ornamentale si pot da viata unei gradini, fara sa fie nevoie de o ingrijire speciala.

Iata care sunt cele mai bune alegeri cand vine vorba despre plante care rezista la seceta.

Levantica. Aceasta este una din micile bijuterii pe care le poti avea in gradina. In afara de culoarea frumoasa, de mirosul deosebit,  levantica este un aliat in indepartarea tantarilor. O tufa de levantica pe balcon sau in gradina, este la fel de eficienta ca si un aparat anti-tantari.

Levantica poate fi crescuta direct pe sol sau in ghivece pe care sa le pozitionezi unde vrei. Tunsa si aranjata levantia este extrem de decorativa, suporta sa stea in bataia soarelui, nu are nevoie de ingrijire speciala si rezista foarte bine la seceta. Levantica prefera un sol cu drenaj bun si infloreste de la inceputul pana la mijlocul verii.

Iarba grasa. Aceasta planta exista in numeroase varietati, toate avand in comun exceptionala rezistenta la seceta si ingrijire minima. In functie de soi si de clima, iarba grasa arata bine de la inceputul primaverii pana toamna, iar pe tot timpul verii se umple de flori colorate. Planta creste destul de inalta, pana la 50-60 de centimetri ceea ce o face foarte buna pentru a o organiza in tufe.


In plus, planta are tendinta de a se intinde pe orizontala si de a coloniza spatiile invecinate. Poti rezolva problema daca faci borduri. Florile pot fi galbene, portocalii, albe, rosii si roz. Iarba grasa suporta foarte bine seceta si tolereaza fara probleme sa stea in bataia directa a razelor de soare. Iarba grasa este o atractie irezistibila pentru gaze, albine si fluturi.

Floarea de piatra poate avea flori rosii, roz, galben, portocalii sau albe. Floarea de piatra infloreste la finele lui mai si rezista toata vara, pana tarziu in octombrie si ofera un covor colorat pentru toata vara.

Suprafata semanata cu flori de piatra se extinde foarte repede, asa ca dupa o prima semanare directa, floarea de piatra rasare spontan in anii urmatori. Floarea de piatra poate fi crescuta si in ghiveci si este foarte potrivita pentru jardiniere la ferestrele batute de soare. Floarea de piatra are nevoie de un sol nisipos,  sarac si nu are nici un fel de pretentii in ceea ce priveste conditiile de mediu. Practic floarea de piatra creste acolo unde nu creste nici o alta floare si este una din cele cele mai bune alegeri daca ai gradina si cauti plante care rezista la seceta. Floarea de piatra este proaspata si in zilele caniculare, mai multe zile la rand. Iubeste locurile batute de soare si este o foarte buna alegere in gradinile de care nu ai timp sa te ocupi in loc de gazon.

Coada soricelului. Oficial este planta medicinala, dar in egala masura si o minunata planta decorativa. Coada soricelului face parte si din categoria de plante care rezista la seceta. Coada soricelului are flori rosi, albe si roz, care infloresc primavara si vara.

Coada soricelului poate creste pana la o inaltime de un metru si este ideala pentru a forma tufe. In gradina nu are nevoie de nici o ingrijire, iar indepartarea primelor flori uscate face planta sa infloreasca in continuu.c

Pe langa acestea ideale ca plante care rezista la seceta este si Yuca, dar si salcamul, liliacul si glicina. O buna solutie este si vita salbatica precum si toate plantele suculente.28 Mai 2014 - Sursa: Casa si gradinaArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016