Plante depoluante care te apara de undele electromagnetice, compusi organici volatili si praf

Credeti ca va puteti proteja de agresiunile exterioare refugiindu-va in casa? Total gresit! Aerul dinplante de interior interiorul locuintei este la fel de poluat ca si cel din exterior, iar sursele de agresiune sunt multiple. Unde electromagnetice, compusi organici volatili, praf, acarienii din par….va simtiti deja opresati? 

Plante depoluante

Natura ne poate proteja de substantele poluante pe care omul le-a creat. Cert este ca aerisirea locuintei timp de 10 minute pe zi este suficienta pentru a improspata aerul, insa odata inchisa fereastra, va gasiti din nou sub influenta produsilor toxici: fumul de tigara si alte substante nocive. Cu ajutorul plantelor depoluante, nu numai ca veti putea mentine, in maniera naturala, aerul proaspat, dar in plus, veti participa la depoluarea ambientului. Plantele absorb poluantii ambientali prin intermediul frunzelor. Microorganismele prezente in radacinile plantelor intra atunci in joc si convertesc poluantii in produsi organici cu care plantele se hranesc. Prin transpiratie, plantele emit vapori de apa, regland astfel umiditatea aerului din interior. Procedeul de purificare a aerului prin intermediul plantelor este numit bioepurare. Nu este nici magie nici stiinta, este pur si simplu natura care ne ofera binefacerile sale.

Fiecare planta isi are locul si rolul sau

Concret, ce planta trebuie sa alegeti si unde trebuie sa o asezati pentru a-i optimiza efectul?

Pentru a capta undele calculatoarelor si aparatelor electronice alegeti cactusul sau crassula (o planta cu aspect de pomisor sau cu aspect de tufa).

Pentru a combate efectele amoniacului, continut in produsele de curatare, optati pentru ficus, pe care trebuie sa il amplasati intr-o camera insorita si care trebuie udat o data pe saptamana. De asemenea, se pot folosi, in acelasa scop, crizantema (planta ce are mare nevoie de lumina) si azalea (planta decorativa sub forma unui mic arbust care are nevoie de foarte multa lumina si apa).

Pentru a veni de hac benzenului, un lichid foarte toxic si cancerigen, continut in plastic si cauciuc, alegeti iedera, gerbera si chlorophytum (planta erbacee, cu crestere compacta sub forma de tufa). Daca iedera are o nevoie moderata de apa nu acelasi lucru se poate spune despre gerbera, care este o gurmanda atat in aceea ce priveste apa cat si lumina. Cat despre cholrophytum, o udare moderata este suficienta.

Pentru formaldehide, clasate in categoria substantelor cancerigene de catre Centrul International de Cercetare asupa cancerului (CIRC), aloe, cyclamen (planta perena care se prezinta ca o tufa, cu frunze de culoare verzi-albicioase, rasucite, fixate prin codite de culoare rosu inchis cu flori albe, rosii sau violet) si palmierul sunt plantele ideale. Aloe are nevoie mai mare de lumina decat de apa, cyclamen-ul are nevoie de temperaturi moderate (20ºC) si palmierul de multa apa.

Un alt gaz foarte toxic, monoxidul de carbon, nu rezista in prezenta ferigii de Boston. Dar atentie, aceasta planta nu tolereaza soarele si are nevoie de multa apa.

Sursa: www.developpmentdurable.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *