Plantele carnivore folosite la apararea culturilor ecologice

Plantele carnivore folosite la ap?rarea culturilor ecologice
Plantele carnivore folosite la apararea culturilor ecologice
Plantele carnivore folosite la apararea culturilor ecologice

Biologii Centrului de Cercetari Biologice din Jibou au luat in calcul posibilitatea amenajarii unei sere pentru plante carnivore.
Biologii vor sa urmareasca modalitatea in care astfel de plante se pot adapta climei din Romania pentru a fi utilizate impotriva daunatorilor din culturile ecologice.

Ideea le apartine cercetatorilor salajeni care cred ca plantele carnivore pot fi o arma eficace impotriva insectelor de dimensiuni reduse, unele extrem de periculoase pentu culturile de legume.

Sunt plante ca toate celelalte plante, care isi iau hrana din fotosinteza, din energia solara, insa au unele adaptari speciale prin care captureaza insecte si in felul acesta le digera prin anumite mecanisme biochimice speciale.(Cosmin Sicora, cercetator)

Plantele carnivore sunt extrem de putine, in tara noastra, fiind intalnite in zonele calde. Sunt specii care se pot adapta si altor tipuri de clima.
Sunt atractive prin adaptarile pe care ei le au in a captura acele insecte cu care se hranesc, dar si pentru modificarile pe care o planta le face in efortul ei de a castiga un atu evolutiv fata de plantele din jur. (Cosmin Sicora, cercetator)

In Salaj este intalnita o singura specie de planta carnivora, Roua Cerului, care creste intr-o zona mlastinoasa

Drosera Rotundifolia sau Roua Cerului cum se mai numeste, este o planta carnivora care traieste exact in mijlocul mlastinii. Nu as indica multora sa intre in mlastina fiind ca acesta isi ia tribut.(Ioan Bodea, cercetator)

Programul initiat in Salaj se afla in plina desfasurare si este pus in aplicare in cadrul Centrului de Cercetari Biologice din orasul salajan Jibou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *