Cei care vor sa observe un spectacol astronomic interesant, pot vedea in noaptea de 12 august Perseidele.

Este luna august, ceea ce inseamna ca a venit timpul Perseidelor. Este o oportunitate foarte buna pentru a observa un spectacol extraordinar. Uitati de filmele verii, Perseidele sunt mult mai spectaculoase.
perseide
Perseidele sunt de fapt ramasite lasate de catre cometa Swift-Tuttle. In fiecare an Pamantul trece prin acest material, aparand astfel un fenomen in care particulele ard in atmosfera.

Meteoritii apar din directia constelatiei Perseu, de unde provine si numele. Perseidele pot produce „stele cazatoare” cu o frecventa de cateva pe minut, facandu-l unul dintre cele mai frumoase spectacole astronomice.

Potrivit astro-urseanu.ro, maximul curentului va veni pe 13 august, la ora 02:30, ora Romaniei. In aceasta perioada se vor observa cei mai multi meteori. In noaptea de 12-13 august vom putea multe stele cazatoare (aproximativ 100). Vor fi probleme cu vizibilitatea in orase din cauza poluarii luminoase, dar pentru a fi siguri incercati sa va indepartati cel putin cativa kilometri, mai ales daca locuiti intr-un oras mare.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here