Plopul negru, un antibiotic natural

De la plopul negru se folosesc in scopuri medicinale mai ales mugurii, valorificati pentru actiunea lor similara antibioticelor.ceai de mugur de plop

Microelementele esentiale din rasina mugurilor de plop sunt aceleasi ca si cele din propolis: fier, zinc, cupru, cobalt, molibden, mangan, iod.

De aceea, rasina mugurilor de plop se mai numeste propolis vegetal. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda, mai ales in sezonul virozelor, terapia cu muguri de plop negru pentru proprietatile lor terapeutice la nivelul cailor respiratorii (in bronsite, traheite si laringite) si la nivelul aparatului urinar (in cistite si pielite).

Pe langa aceste recomandari majore, mugurii de plop negru actioneaza eficient si in alte afectiuni: tuse, febra musculara, litiaza urica si hemoroizi.

De asemenea, carbunele din lemn de plop negru actioneaza benefic in tulburarile digestive.

Mod de administrare

Se foloseste infuzia preparata dintr-o lingurita de muguri la o cana cu 250 ml de apa. Se beau doua cani pe zi. Eficient si gustos este siropul nefiert care se prepara din 10 linguri de muguri zdrobiti amestecati cu 500 ml de miere.

Compozitia se lasa la macerat timp de trei saptamani. Dupa filtrare se consuma cate trei lingurite pe zi. Cura poate dura de la 30 la 90 de zile.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *