Poate gainatul de pui sa alimenteze cu energie electrica gospodariile chineze?

Poate gainatul de pui sa alimenteze cu energie electrica gospodariile chineze?

O ferma in apropierea Beijingului adaposteste trei milioane de pasari. Acestea produc in fiecare an 500 milioane de oua.

Ouale sunt impachetate in ferma Deqingyuan si apoi livrate catre supermarketurile din China – ferma furnizeaza 70% din necesarul de oua al consumatorilor din Beijing.

Dar pasarile nu sunt importante doar pentru carne si oua. In fiecare an, zburatoarele genereaza 210 tone de gainat, care elibereaza un miros greu de suportat. In loc sa il arunce, fermierii il valorifica.
Descarca aici Programul Special de Alerta Manager.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Stirile Relevante ale Momentului! …clic aici

Gainatul de pui cade pe o banda rotativa; aceasta il duce in divizia de procesare. Gazul metan este extras din gainat pentru a produce electricitate, care este apoi vanduta la nivel national. Restul gainatului este transformat in fertilizator.

Vicepresedintele Deqingyuan, Pan Wenzhi, spune ca proiectul este foarte important. „Suntem o tara emergenta si rezervele noastre de carbune si gaze naturale vor seca in cateva zeci de ani”, a subliniat acesta. „Este foarte important ca statul chinez sa exploateze noi surse de energie”.

GAINATUL, ultima frontiera

Prin generarea biogazului, ferma face parte din randul organismelor chineze care doresc sa ofere o sustenabilitate pentru cresterea economica.

Compania intentioneaza sa deschida cateva fabrici de procesare a gainatului in toata China.

Beijingul va juca un rol esential in procesul de incalzire globala, spun analistii. China utilizeaza carbune in proportie de 70% pentru a-si asigura energia electrica „de toate zilele”, care alimenteaza, la randul ei, boomul economic.

Dar cresterea economica a Chinei a cauzat deteriorarea mediului inconjurator. Beijingul doreste sa reduca dependenta de combustibili fosili, chiar daca va avea nevoie imediata de alte surse.

Pana in 2020, autoritatile au anuntat ca 15% din energia Chinei va fi bazata pe surse non-fosile, precum energia solara si cea eoliana sau centralele hidro-electrice.

Dilema cu care se confrunta China este ilustrata de o familie care traieste in apropierea fermei uriase de pui. He Fujing, in varsta de 39 de ani, sotia si fiica sa duc o viata modesta. Ei folosesc gazul metan rezultat din exploatarea gainatului pentru a gati legumele crescute in gospodaria proprie.

Dar He, un fermier, viseaza sa detina o masina si un apartament la oras. In acelasi timp, are temeri asupra impactului pe care l-ar putea avea poluarea asupra fiicei sale in varsta de 6 ani. „Ma ingrijoreaza calitatea apei de aici”, a declarat Fujing, in timp ce isi inspecta legumele.

China ramane o tara in curs de dezvoltare si autoritatile sunt hotarate sa ridice standardele de viata ale oamenilor. Din pacate, in acelasi timp, mediul inconjurator plateste un pret dureros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *