„Podgoria” de la etajul trei

0
22

Se pot culege struguri si la bloc, din balcon. La Focsani, localnicii se bucura de acest privilegiu si spun ca recolta de anul acesta este grozava. In plus, este si ecologica suta la suta, dat fiind ca podgoria de bloc nu este stropita cu chimicale.

Silviu Stanciu (43 de ani) se trage din extraordinara zona viticola a Cotestiului si a muncit la vie multi ani. El spune ca nu a mai intalnit recolta ca din butucul de 10 ani care s-a urcat pana la fereastra apartamentului sau de la etajul trei al unui bloc din zona Garii Focsani. „Sunt struguri ecologici, daca ne gandim bine, via nefiind stropita niciodata. Asa arome mai rar am intalnit, chiar si la butucii care cresc in mod conventional. Cred ca adun vreo cinci kilograme”, a precizat Silviu, mandru de „podgorie”.

Pensionara Georgeta Filoti (68 de ani), „tanti Geta”, cum ii spun toti cei din bloc, locuieste tot la etajul trei si are si ea propria podgorie la fereastra. „Ma cuprinde asa, un fel de nostalgie a copilariei mele, cand vad ciorchinii lucind in soare. Parca as face si un strop de must”, a spus femeia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here