Polenul de albine, un aliment natural complex

Cure cu polen crud pentru un organism fortifiat
Polenul de albine, un aliment natural complex
Polenul de albine, un aliment natural complex

Polenul de albine este recunoscut in toata lumea pentru substantele sale nutritive care aduc beneficii indispensabile sanatatii noastre.
comentarii0Share

Pentru a putea duce o viata echilibrata este esential sa profitam din plin de avantajele miraculoase ale folosirii polenului pe care natura darnica ni-l pune la dispozitie.

PROCESUL DE FORMARE A POLENULUI DE ALBINE
Totul incepe in momentul in care albinele zboara din floare in floare, colectand pe piciorusele lor polenul florilor proaspat imbobocite. Dupa ce polenul colectat din flori de catre albine se amesteca cu nectarul si enzimele speciale secretate de acestea, se formeaza polenul de albine. Exista doua etape simple ale recoltarii si anume culegerea polenului de pe stamine si formarea unor gheme de polen pe picioare, dupa care urmeza depozitarea acestora in celulele din fagure pentru a putea fi transformate in pastura. Cine ar fi crezut ca pentru formarea unei singure granule de polen, albina trebuie sa culeaga grauncioarele de polen din peste 300 de flori?

CE CONTINE POLENUL DE ALBINE?
Folosit de mii de ani, acest aliment natural viu este bogat in proteine, care variaza in continut in functie de floarea de la care a fost recoltat polenul. Alte componente importante ale polenului sunt zaharurile si substantele minerale. Pe lanaga acestea, sa nu uitam de numeroasele vitamine (A, B1, B2, B6, C, D, E si PP) pe care le mai contine polenul de albine. Valoarea nutritiva a polenului se mai datoreaza si continutului mare de aminoacizi care stau la baza formarii proteinelor. Printre acestia se numara leucina, metionina, valina si treonina. Toate acestea sunt elemente necesare organismului uman pentru mentinerea starii de bine si pentru lupta cu boala.

DE CE SA FOLOSIM POLENUL DE ALBINE?
Se poate spune ca albinele sunt un exemplu demn de urmat, caci pentru ele polenul este o adevarata sursa de hrana. Fara polen, scade considerabil durata de viata a albinelor, rezistenta lor la factorii externi ai mediului fiind afectata. Practic, in lipsa acestuia nu este posibila dezvoltarea familiilor de albine din cauza capacitatii reduse de a sustine noi generatii. De ce sa nu invatam si noi cum sa apreciem valoarea polenului pe care natura ni-l ofera cu atata generozitate? O simpla vizita la farmaciile naturiste unde il putem gasi sub forma de granule, tablete sau de praf, ne poate schimba viata in timp.

Iata cateva dintre beneficiile polenului de albine:

• Cresterea nivelului de energie. Gama variata de nutrienti continuti de acesta ne ajuta sa combatem oboseala. Carbohidratii, proteinele si vitamina B ne maresc rezistenta la muncile istovitoare din timpul zilei;
• Calmarea pielii. In cazul iritatiilor, se folosesc anumite produse pe baza de polen de albine. Vitaminele si aminoacizii au rolul de a proteja pielea si de a contribui la regenerarea celulelor;
• Imbunatatirea sistemului cardiovascular. Polenul de albine este utlizat si pentru intarirea vaselor capilare, prevenind problemele de circulatie si regland nivelul de colesterol;
• Intarirea sistemului imunitar. Polenul sustine dezvoltarea florei intestinale sanatoase, contribuind astfel la reglarea metabolismului. Utilizat ca medicament si supliment nutritional, acesta are un rol benefic in cresterea imunitatii si in fortifierea organismului, fiind indicat in refacerea de dupa episoade de boli infecto-contagioase deoarece se comporta ca un puternic antibiotic natural.
• O alta intrebuintare a acestuia este prevenirea bolilor cronice hepatice, a bolilor degenerative, a tulburarilor de dinamica sexuala, a anemiei si nu in ultimul rand a cancerului. La copii este folosit pentru prevenirea si tratarea rahitismului, a anemiei si a tulburarilor de crestere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *