Saptamana plina pentru politistii comunitari turdeni: de la scandaluri la „curatarea” spatiului public de masini parasite, „ateliere improvizate” pentru reparatii auto, carute „parcate” in zona blocurilor si deseuri din demolari. Cei mai multi bani din amenzi provin de pe urma sanctionarii conducatorilor auto care parcheaza sau stationeaza in statiile folosite de autobuzele RATL.

Mai numeroase decat in alte saptamani au fost scandalurile, aplanate cu interventia Politiei Comunitare. Astfel, pe fondul consumului de alcool, doua grupuri de romi s-au incaierat pe Malul Ariesului, conflictul fiind stins dupa interventia politistilor comunitari, care au stins cearta si au trimis la domiciliu partile implicate. Tot in aceeasi zona, in urma unor verificari s-au identificat persoane care practica „jocurile de noroc”, care au scapat doar cu un avertisment, in prima faza. Un alt conflict a fost sesizat intre un taximetrist si un client rauplatnic, cearta incheindu-se cu plata in final a transportului. Din cauza perturbarii linistii publice s-a intervenit intr-un conflict interfamilial pe str. Axente Sever, unde fiul care traieste in concubinaj, a ajuns la scandal cu parintii astfel incat vecinii au fost nevoiti sa cheme politia pentru a calma spiritele. Tot pe fondul unor discutii aprinse intre M.E. si M.G. de pe str. Narciselor, politistii comunitari au fost chemati sa decida soarta cainelui unuia dintre cei doi locatari, care ar fi deranjat vecinii. Proprietarul cainelui a fost avertizat, fiind instiintat de o hotarare de consiliu, care reglementeaza ca cresterea animalelor de companie la bloc se face doar cu acordul asociatiei de proprietari.

Cam cat va costa „ocuparea” spatiului public
Din cele 61 de sanctiuni aplicate saptamana trecuta de Politia Comunitara, cele mai numeroase au fost la Hotararea Consiliului Local 212/2005.
Turdenii au sesizat in nenumarate randuri distrugerea suprastructurii datorita parcarii masinilor pe trotuare. In jur de 25 de persoane s-au trezit cu amenzi dupa ce si-au parcat autoturismele, fara sa isi faca probleme, pe trotuare. Amenda este de doar 16 RON, asa ca multi isi permit sa comita si a doua oara aceasta „greseala”. Ocuparea domeniului public cu masini defecte costa ceva mai mult. Saptamana trecuta trei proprietari au fost sanctionati cu circa 67 RON pentru ca tin ocupat spatiul de langa bloc cu masini „de cand e lumea”. Daca sunteti prins reparandu-va masina in fata blocului a-ti putea risca o amenda de 100 RON. Tot cam atat va costa si daca aruncati in fata sau spatele blocului deseurile rezultate din demolari.
Printre cele mai „piperate” amenzi sunt cele aplicate pentru distrugerea spatiilor verzi si a materialelor dentrofloricole unde trebuie scosi din buzunar 400 RON. Mai mult, risca sa plateasca transportatorii de persoane care folosesc statiile de autobuze drept parcari sau statii proprii. Aici amenda se cifreaza la 1000 RON.

Vine luna martie si incepe „curatenia generala”
Pentru ca vremea este buna pentru inceperea curateniei prin oras, Politia Comunitara a inceput sa imparta primele 11 somatii asociatiilor de proprietari care trebuie sa isi igienizeze perimetrul blocului. De asemenea, tot in colaborare cu asistatii sociali si persoanele angajate de Primarie pentru asigurarea curateniei, au inceput sa se mature si strazile secundare din zona Micro I, II si III, motiv pentru care politistii comunitari vor urmari cu atentie si vor amenda persoanele care vor murdarii spatiile de joaca, pietele si arterele de circulatie.
Tot vremea buna a scos la iveala si cersetorii, care au impanzit zona bisericilor si a magazinelor din Micro III. Peste 30 de persoane au fost surprinse cersind, avertizate si conduse la domiciliu, dar fenomenul contina sa persiste.
Sursa: Ziarul Obiectiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here