Raluca Fișer, Green Revolution: „Biciclistul urban va fi viitorul locuitor al Bucureştiului”
Politicienii francezi au decis sa-si plateasca cetatenii care renunta la masini in favoarea bicicletelor
Politicienii francezi au decis sa-si plateasca cetatenii care renunta la masini in favoarea bicicletelor

Politicienii francezi au decis sa-si plateasca cetatenii care renunta la masini in favoarea bicicletelor pentru a se deplasa la munca. Aproximativ 20 de companii si institutii franceze, care au peste 10.000 de angajati, au fost de acord cu experimentul guvernantilor. Ei isi vor plati angajatii care vin la munca pe bicicleta cu 25 de euro-centi per kilometru.

Prin experimentul de sase luni pe care tocmai l-a inceput, Franta se alatura altor guverne europene care incearca sa promoveze mersul pe bicicleta, un sport care imbunatateste starea de sanatate a cetatenilor europeni, reduce poluare aerului precum si consumul de combustibil fosil.

Tari precum Olanda, Danemarca, Germania, Belgia si Marea Britanie au aplicat deja proiectul “Pedaleaza la serviciu!” si le ofera cetatenilor sai diferite forme de compensatie, precum reduceri de taxe, plata la kilometru sau suport financiar pentru achizitionarea unei biciclete.

Ministrul Transporturilor din Franta, Frederic Cullier, a declarat ca daca acest experiment va functiona, dupa sase luni il va implementa la scara larga. El isi doreste ca proiectul “Pedaleaza la serviciu!” sa ridice numarul persoanelor care vor folosi bicicleta ca mijloc de transport cu 50%, spre deosebire de 2.4% cat e in prezent. (sursa: Reuters)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here