Polonezi din slanina

Polonezii Carn San sunt un produs cu foarte multe grasimi de proasta calitate, care pun in pericol sanatatea inimii si a ficatului. Slanina si soriciul, care ocupa locul al doilea si al treilea ca pondere, sunt periculoase si transforma produsul intr-unul de proasta calitate.
polonezi cu aditivi
Produsul analizat contine pe langa cantitatea mare de grasimi si aditivi alimentari periculosi pentru sanatatea consumatorilor. Polifosfatii dezechilibreaza balanta calciu fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase. In timp, in cazul unui consum mare, poate aparea osteoporoza. Monoglutamatul de sodiu, E621, este un aditiv cu efecte neurotoxice si poate induce sindromul bucatariei chinezesti. Acesta se manifesta prin dureri de cap, ameteli, stari de slabiciune, greata, senzatii de arsura in antebrat si ceafa, astm, modificari de ritm cardiac, respiratie dificila. Din aceasta cauza nu este permis in alimentatia copiilor, a femeilor insarcinate, a hipoglicemicilor, a batranilor si a cardiacilor. Nitritul de sodiu, E250, are un potential cancerigen ridicat si din aceasta cauza nu trebuie sa fie prezent in dieta copiilor. Acidul carminic poate provoca alergii, rinite, astm, eruptii cutanate. Din cauza efectelor sale adverse trebuie evitat de copiii cu sindrom de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD).

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca din cauza compozitiei lor, polonezii analizati au o valoare energetica foarte ridicata, iar consumul lor trebuie evitat de persoanele supraponderale si obeze. In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta specialistul ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor si celor care sunt sensibili la aditivii alimentari din compozitie.

Eticheta

Carne porc, slanina, sorici, proteina vegetala (alergen), amidon, stabilizator (polifosfati E452), antioxidant (acid ascorbic E300 ), potentiator de gust (monoglutamat de sodiu E621), zaharuri (dextroza, glucoza), condimente, sare, conservant (nitrit de sodiu E250), colorant natural (acid carminic E120), membrana naturala comestibila.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *