11 firme prinse în flagrant că deversau substanţe poluante în râul Argeş
Poluarea de pe raul Lapus nu s-a resimtit in Somes

Zilele trecute a fost decretata “alerta” pe raul Lapus, afluent al Somesului. Vasile Andries, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Satu Mare a confirmat poluarea vremelnica, locala a apei si moartea unor pesti.

Se presupune ca cineva ar fi aruncat in rau substante chimice daunatoare faunei acvatice.

Fata de aceasta situatie nedorita, ziarul Recolta.eu titra: “Primarul comunei Recea si mai multi cetateni din localitatea Bozanta Mica au alertat autoritatile judetene, semnaland mortalitate piscicola pe raul Lapu;. De vina nu este poluarea, ci lipsa oxigenului din apa (…)
Echipele ajunse in zona s-au deplasat pe malurile raului, inclusiv pana la confluenta cu raul Sasar. Au fost recoltate mai multe probe de apa (din zona localitatii Bozanta Mica, podul Lapu;el, confluenta cu raul Sasar si inclusiv de pe tronsoane unde au fost vazuti pesti morti, a declarat inginerul sef SGA Maramures, Stelian Ivascu.

Analizele probelor de apa recoltate nu au relevat indicii de poluare a calitatii apei, dar au semnalat scaderea cantitatii de oxigen, pe un tronson cu panta foarte mica(..)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here