Poluarea din capitala Chinei, de 15 ori mai mare decât limita maxim? admis?
Poluarea din capitala Chinei, de 15 ori mai mare decât limita maximă admisă
Poluarea din capitala Chinei, de 15 ori mai mare decat limita maxima admisa
Poluarea din capitala Chinei, de 15 ori mai mare decat limita maxima admisa

Beijing se afla sub cod portocaliu de poluare a aerului, dupa ce nivelul de pulberi in suspensie a depasit de aproape 15 ori limita recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, situatie care a dus la intreruperea activitatii mai multor centre industriale de langa capitala Chinei, scrie Bloomberg.

Concentratia de particule PM2.5 (cele mai daunatoare pentru sanatate) inregistrata in Beijing era de 359 micrograme pe metru cub. OMG recomanda o expunere de maxim 24 de ore la un mediu in care concentratia este de 25 de micrograme pe metru cub.

Autoritatile atentioneaza oamenii sa petreaca cat mai putin timp posibil afara, in timp ce persoanele care sufera de boli cardiace sunt sfatuite sa ramana in casele lor. Aceste alerte s-au intensificat de miercuri, cand atentionarea era pentru cod galben de poluare a aerului.

Reducerea vizibilitatii a dus la inchiderea unor autostrazi din Beijing, potrivit agentiei de stiri din China, Xinhua. Smog-ul este rezultatul focurilor aprinse de fermieri pe campurile lor dupa ce au cules recolta, scrie Xinhua, citand Agentia pentru Protectia Mediului din provincia din estul Chinei, Henan.

Beijing anunta ca va impune luna viitoare masuri de control al poluarii similare cu cele adoptate in anul 2008 inaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, cand liderii Cooperarii Economice Asia-Pacific (APEC) s-au intrunit pentru summitul anual. In luna august din acel an, autoritatile au impus populatiei sa circule mai putin cu masinile pentru a se asigura ca cerul este “limpede” pentru pregatirile intalnirii APEC.

Luna trecuta, autoritatiile au amendat sute de companii cu peste 2 milioane de dolari pentru a spori campania anti-poluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here